seviye ölçmek

Ex ultra sonik sensor en uygunu sanırım

bu yazıya katılıyorum.

Exproof korumalı ve Ultrasonic sensör olmalıdır. Yakıt seviyeleri izlenecek ise Analog çıkışlı Ultrasonic seönsör olmalıdır. Ayrıca bu analog değeri işleyip gösterecek bir plc ve panelede ihtiyacınız olacaktır.

Maalesef Ultrasonic sensör ve bahsedilen sitem ucuz olmayacaktır.

Analog çıkışı bir tane analog göstergede ölçeklendirmek belki fiyatı biraz düşürebilir ama işin maliyetini arttıran sensördür.

Saygılarımızla.
 
Tankınızın yüksekliğini bilmiyorum ama 0,5-4 mt ölçüm yapabilen ultrasonic sensör 900 TL civarında yeni temin aldım. Ayrıca bu işi tankın altına takılacak 0-1 barlık bir basınç transmitterı ilede yapabilirisn piyasada bu transmitterlar 300-600 TL arasında değişiyor. Tankın şekli düzgün ise değeri PLC olmadanda proses kontrol cihazları ilede görebilirisn. Bu cihazlar 4-20 ma girişini 0-9999 arasında değer verebiliyor. ayrıca set ettiğin değerlerdede alrm veya röle çıkışları alabilirisn. Bunların fiyatlarıda 200-300 TL arasında oynamaktadır.
 
Aman öyle depo içine pot flan sakın ... 20:00 ana habere çıkarsın inanki..

Bizim arkadaşlar benzin istasyonu tankı için Ultrasonic ile halletti. Markayı inanın hatırlamıyorum ama en iyi çözüm ultrasonic. Pc ye gelen harberleşme ise 1-2 yol ile yapılabilir. Sensör ün çıkış bilgisini Bir PIC mikroişlemci ye okutup. Daha sonra pic ten PC ye RS232 ile gönderebilirsiniz. RS232 yi okumak içinde PC ye küçük bir program yazmak gerekir. Bu en ekonomik yoldur diyebilirim.
 
min. ve max seviye switchi koyabilirsin.eğer plc varsa şamandıra yardımı ile min. ve max seviyelerde plc ilede bu switchleri inputlara giriş yapıp outputlada lamba koyup plcyide pc ile haberleştirip görebilirsin ama maliyet biraz pahalı olabilir
 
ELİAR SIVI SEVİYE SENSÖRLERİNİ ÖNERİRİM
 
valla işte orası problem, bu adam o sistemi kurmak isterse bir petrol istasyonu daha açacağı parayı bu sisteme yatırmalı:)
 
daha başka en ucuza halledebileceğin sistem şamandıralı sistem bencede
 
ayrıca neden illaki pc de görmek istiyosunuz ki, karşı duvara takılacak bi gösterge işinizi görmezmi?
 
selam agırlık konrolu ile bunu yapabılırsın tankın altına tek bır (pan cake) loadcell koyarak ve rs 232 haberlesen bir transmitterle cozume ulasabilirsin ilgilenirsen yardımcı olabılırım
 
arkadaşlar bende böyle bir proje üzerinde uğraşıyorum.. ultrasonik sensör kullanmayı düşünüyorum bunu da sonuç ta display üzerinde göstermem lazım ara aşamalar dahil bana yardımcı olabilecek bi arkadaş var mı????
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst