servo sürücü eğitimi

yazmıyor panosunda zaten servo sürücüsünden geliyo
sürücü den gelir ama illaki orada bir kontaktör vardır.
multimetre ile ölç oradan
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kontaktör yok servo sürücünün u v w klemens lerinden çıkıyor motora gidiyor birde 110 v yazıyor ama bu dc mi ac mi ?
 
kardeş yok mu bu sürücünün marka modeli , o sürücü o motor için üretiliyor sonuçta .motorun etiketi yoksa sürücünün manueline bakın.
 
Maalesef yok. İste bende bunu soruyorum aslinda digelim elimizde hic dokuman yok etiket yok. Servo motorun yada surucunun dc mi ac mi oldugunu nasil anlarim test ederek yapmak istersem ölçü aletiyle vs. Gibi. Ben size bir ornek vereyim cnc makinanin y eksen surucusu arizalandi. Tamire verdik geldi ben motor cikisini motoru takmadan once test amacli olceyim dedim olcu aletinin ac veya dc kademesinemi alicagimi anlayamadim. İkisindede olctugumde voltaj 508 510 gibi birseyler cikti bu arada motor 110v. Bu sekilde ben nasil anlarim. Belki sorularim bilenler icin cok sacma yada basit gelebilir ama benim icin cok onemli. Sonucta nickimdeki gibi ogrenmek istiyorum saygilar.
 
doosan dayfu mazak puma 400 puma 600 ise dc servolar
 
makine : greda diva 5 eksenli
Sürücü :ESA
MOD: EBS12- DRIVE 400VAC-12/24A+CAN
CODE: AZM.005.603
SUPPLY: 400V 50/60 HZ
EMP +5-+40C
S/N: 20113779
POWER: 9,6 KW
DATE: 7/2011
 
motor konnektörlü enkoder konnnektörü kaç pimli olduğunu şimdi hatırlamıyorum ama en az 12 pim. birde güç konnektörü var oda 4 pimli 3 faz 1 toprak zannedersem. Toprak kesinde diğerleri 3 sargı ama kaç volt olduğunuda anlayamadım hocam. Birde mesela bunun kolay bir yolu yokmu direk şunu görürsen motorun ac veya dc olduğunu anlarsın gibi?
Motorun üstünde ve sürücünün üstünde etiket vardır.Ama DC servo artık pek üretilmiyor genellikle AC servo üretiliyor.DC servo isteyenler bunu özel olarak yaptırıyor veya elindeki eski motoru tamir ettiriyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst