Servis ücreti hakkında

Kainat

Üye
Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
215
Puanları
1
İyi akşamlar arkadaşlar yeri burasımı bilemeyorum,
Benim sorum, 5 tane avize, 1 aspiratör montajı bunda kaç lira alınmalı 70 lira fiyat dendi çok geldi o yüzden sorma gereği duydum teşekkürler...
 
bence normal ama mesafe de onemlı adam yol parasını da katmıs olabılır
 
70 lira çok değil be abi yapmayın yaa...
 
Bence az bile neyse sanatkarlık ğa saygı kalmamıs ama yine bunu kaendimize kendimiz yapıyoruz.Baska elektrikci cuzi paraya gider yapar o işi vergi veren elektrikci fiyat cektimi cok kalır.herkes sanatının hakettigi parayı alsa o adam 70 liraya işi yaptırdıgına dua eder.
 
normal kardeş ya,

ben de dün doğalgaz kombiye Bakım yaptırdım 60 liraya anlaştık yaptığı iki üfleme bir sıcaklık sensörü değişimi ama onun işi bu o parayı da alsın .

bir de kombinin içindeki parçaları öğrenip kendi servisini kendin yap dersek bu kez kombici de kendi yazılımı kendisi yazmaya çalışacak ;)

bence herkes hakkettiğini alsın.
 
Bazı işlerde müşteri ne yaptın ya 1 saat sürmedi 50 lira istiyon veya 70 lira istiyon oh ne güzel akşama kadar kaç bi saat var işin iş falan gibi şeyler söylüyo.Aynı müşteri bu dediklerini bir diş doktoruna diyemiyo ben onlara şöyle diyorum;önemli olan o işin ne kadar zamanda bittiği deil o işi yapabilmeyi ne kadar zamanda öğrenmektir yıllarca okudum 15 yıldır da aktif olarak çalışıyorum hala öğreniyorum bu küçümsenecek bir emek deil arkadaşlar.Arka cebine tornavida pense koyup faz nötr al götür yapan elektrikçi akşama kadar 25 liraya çalışabilir onlardan birini tavsiye etmeklazım çok diyenlere.
 
Bunlar toplam 1 saatte bitecek iş, yol parası vs 70 TL çok. Bir gün çalışan ustanın yevmiyesi 100 TL yi geçmez. Çok fazla çok...
 
Ah sayın atitak bak arkadas nası demiş
yıllarca okudum 15 yıldır da aktif olarak çalışıyorum hala öğreniyorum bu küçümsenecek bir emek deil arkadaşlar.Arka cebine tornavida pense koyup faz nötr al götür yapan elektrikçi akşama kadar 25 liraya çalışabilir onlardan birini tavsiye etmeklazım çok diyenlere.

Iste bu arkadas tecrubeyı yogurmus ve senelerce meslekte kafa patlatmıs
bırakta istesin o parayı ama dısarıda faz nötür elektrikciside az degil riski olmuyan emanet edilebilecek seyleride onlara emanet edilir olur biter.

Ama tecrubede kritik noktalarda ortaya işe yarar hem müsteriye hem kendine kazandırır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,639
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst