Sera Otomasyonunda Bitki Döllenmesini Hızlandıracak Sistemler Nelerdir?

Tekin bey yanlış bir mesaj yazmamak için bombus arılarını epey bir araştırdım. Normalde doğada bulunan canlılar, hatta zaman zaman bu canlıları görürdüm ancak gördüklerimin bombus arısı olduğunu bilmiyordum. Bombus arılarının tek mevsimlik arılar olduğu söyleniyor. Sadece eşleşmiş kraliçe arı kış uykusuna yaptıyormuş erkek arılar ise ölüyormuş. Bu yüzden üretiminin pek mümkün olmadığı söyleniyor ancak internetten bombus arılarının nasıl üretilebileceği ile ilgili konuları da buldum. Canlı bakımı ve üretimi herkesin harcı olmadığı için mekaniksel bir şekilde tozlaşmayı sağlamak en ucuz ve güvenilir yöntem olacaktır. İnşallah yeterli titreşimi üreterek bitkilerin döllenmesini sağlayabilirsiniz.
 
merhaba sayın aksi ılk etapta 10 adet motorlu devresı problem devamlı çalışmasını istemiyorum örnek 2 dk sallıyacak bir saat aralıkla aynı işi tekrarlıyacak sureklı çalışırsa motor dayanmaz arıza yapacaktır sistem iş yapacak gıbı sonuç alırsam özelden haberdar ederım genelde yazmıcam kırıldım kontrolkalemı uyelerıne paylaşmaktan çok uzak yanlışta olsa yorum yazsalar sorun değıl sonuçta teknik kişileriz bende yazıyorum yanlış olabılır ama araştırma yapmak için yanlışta olsa gereklı yorumlar
 
Tekin bey zaten çiçekleri sürekli sallamanıza gerek yok. Erişkinliğe ulaşan polenler tek bir sarsıntı ile de tozlaşmayı sağlayacaktır. Günde 5-10 defa bir iki dakikalık periyotlar ile sallansa yetecektir diye tahmin ediyorum. Tabi işin teorik kısmı ile pratik kısmı farklı olabilir. Deneyerek aradaki farklı gözlemlemek gerekiyor.

Lütfen sonucu buradan paylaşın. Diğer üyelere de alınmayın. Bu iş bilgi ve ilgi meselesi. Herkes bitkiler konusunda çok bilgili olmayabiliyor. Bir de serbest konular bölümüne açıldığı için çoğu üye bu konuyu görmemiş olabilir. Bu nedenle konuyu mesleki yardımlaşma bölümüne taşıyorum. Teknik bir konu olduğu için mesleki yardımlaşma daha uygun olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,276
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Geri
Üst