Sensorler ve Transduserler Ödevi Lütfen Yardımcı Olabilirmisiniz ?

tolga922

Üye
Katılım
8 Kas 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
31
Hocam proje ödevi verdi bunu araştırdım fakat çok az yazı makale buldum en son buraya başvurdum bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden yardımcı olan veya olmayan herkese teşekkür ederim.

Proje :
Basınç transdüserleri nedir? Açıklayınız.
 
Uzun uzun açıklama şu anda yapamam ancak özet olarak şunları söyleyebilirim.

Basınç transducerleri basınç değişimine göre çıkış direnci değişen elemanlardır. Örneğin 0 basınçtaki direnci 100 ohm ise en yüksek değerdeki basınç değerinde (mesela 10 bar olsun) 300 ohm çıkış verir gibi. Bu değer ile istersen PID geri besleme yaparsın, ister PLC'ye girersin, encoder olarak kullanabilirsin, drive'a giriş olarak kullanabilirsin vs.

Basınç transmitteri ile basınç transduceri arasındaki fark; transmitterde çıkış akım ya da gerilim şeklinde olurken (genellikle akımda 4 - 20mA gerilimde 0 - 10 V), transducerda çıkış direnç olarak değişir. Mesela PT100 bir tranducerdır sıcaklıkla direnci değişir herhangi bir besleme gerektirmez ancak transmitterlerde 0 - 10 V ya da 4 - 20 mA üretmesi için besleme yapmak şarttır. (24 V DC gibi)
 
Valla bunu götürdüm bunu kabul etmedi en az 2 sayfalık bi yazı istiyor :D
 
Hiçbir ilave ya da düzenleme yapmadan bunu götürdüysen diyecek bir şey yok biraz araştır da düzgün düzenli bir açıklama çıkart ben sadece özet bilgi verdim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst