sensörün hareketine bağlı olarak step motor hareket etmesi

Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
123
Puanları
16
Yaş
36
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar sensörün hareketine bağlı olarak step motor hareket etsin istiyorum. pıc 16f84 kullanarak gerçekleştireceğim bu sistemde hangi tip sensör kullanmalıyım sensörün girişlerini pıc e nasıl tanıtmalıyım. :confused:
teşekkürler şimdiden.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mükemmel derecede saçma sormayı başarmışsın kardeş...
Yeni olduğun anlaşılıyo fakat her şey,in gökten de inmesini beklemek doğru olmadığını
düşünüyorum..

hangi sensör yada ne olduğuna karar bile vermeden üstelik soruyude yanlış yerde sormuşsun
lütfen daha araştırma yap yani biraz olsun çabala.. bi yere bu soruyu daha anlaşılacak halde
sor ve formda çöplük yaratma...

sensör biz karar vereceğiz PIC e nasıl bağlayacağına biz karar vereceğiz .. ne kaldı geriye.. _?

yani kısacası üye ol sor öğle mi _?
 
Evet yeniyim doğru söylüyorsun yanlış yerde yanlış şekilde sormuş ta olabilirim. Ama buna cevap vermek gibi bir zorunluluğun olmadığı gibi bu şekilde rencide edecek boyuta gelip laf söyleme hakkına da sahip değilsin kardeş. Madem çok tecrübelisin yeni ve tecrübesiz biriyle nasıl bir şekilde konuşman gerektiği konusunda da kendini geliştirirsen daha tecrübeli olmuş olursun. Bu şekilde yol gösterilmez yardımcı da olunmaz. Yine de teşekkür ederim cevabın için
 
bende bu sitede plc öğrenirken çok saçma sorular sordum ama şükürler olsun kimse bu şekilde ukala cevap vermedi herkes ne yapmam gerektiğini yada konuyu nereye açmam gerektiğini söyledi yanlışımda doğrusu budur kaynağı budur diye bilgilendirildim simdi sorulan söruları görünce kendi acemilik zamanlarım geliyor aklıma saflıgın verdiği temizlik acemilik güzel günlermiş onlar

endenzyarebotan pic devreleri hakkında bilgim yok olsa paylaşmaktan zevk duyardım bilgi paylaşıldıkça değer kazanır umarım aradığını bulursun ama emin ol kontrolkalemi üyelerinin çoğu saygılı sevgili duyarlı insnalardır istisnalar hariç!!!
 
Çok teşekkür ediyorum WOLFLANE, zaten karşıdakine bir şey anlatmanın en güzel şeklidir tatlı dil. sonuçta kimse tecrübeli olarak doğmadı, bir şeyleri yanlış yerlerde veya eksik bir şekilde sorararak doğru sormayı ve öğrenmeyi başarabildi. Ama sanırım EFESU kardeşimi anlıyorum. Herhalde sormuş olduğu bütün sorularda böyle cevaplarla karşılaştığı için böyle cevaplamak gerektiğini zannediyor, kendisi de bu yolun doğru olmadığının farkına varır inşallah zamanla. Evet dediğin gibi gerçekten bu sitede çok değerli ve saygıyı hakeden insanlar çoğunlukta. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst