mehmetybu

Üye
Katılım
24 May 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
senkron alternatörün çalışma prensibini detaylı şekilde açıklayabilirseniz sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
http://www.elektrikport.com/teknik-...torler-nasil-calisir-1-bolum/15108#ad-image-0

Merhaba. Tüm senkron motorlar tersinir olarak dönerlerse direk senkron jeneratöre (alternatöre) dönerler, yani DC ile çalışan dinamoların elektrik verildiğinde dönüp, döndürüldüğünde ise DC akımı üretebilmelerindeki gibidir.

Burada (Üst linkte) 2 madde üzerinden anlatılmıştır, 1. maddede geçen fırça-bilezik temaslı olanlar nispeten daha küçük yapıda ve dıştan uyartımlı tipte olanlarıdır. 2. maddede sözü geçen ise içten uyartımlı yani fırça ve bilezik bulunmadan uygulanacak olan doğru akım (Uyartım akımını) redresörle kendi mili üzerinde dönerken alım gerçekleşir ve bu amaç için başka bir dianamo bulunur. (Bu dinamo da ayni mil üzerine akuple olmuş durumdadır).

İlk tipte ikaz uyartım akımı dıştan sağlanan bir besleme kaynağıyla akü, dinamo, vb. olur, senkron alternatöre girişi direk olarak fırça - bilezik üzerinden olur, araçların çoğunun alternatöründe olduğu gibidir.

İkinci içten uyartımlı tiplerinde ise bilezik- fırça olmadığı için aşınma durumu veya daha büyük şiddetteki uyartım akımlarını (DC) ve daha büyük güçteki alternatör üretim güçleriyle, ayni mile akuple edilmiş olan redresör üzerinden doğrultularak, bu dönme esnasında yardımcı dinamo veya DC üretecinden almış olurlar. Kolay gelsin. Başarılar.
 
Son düzenleme:
bilgi için teşekkürler ama benim kafam biraz karıştı senkron jeneratör ve senkron alternatör farkı nedir bazı okuduğum dökümanlarda alternatörden jeneratör gibi bahsetmiş ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst