seksiyoner kolu montaj yeri

Ben yerden yetişebilmeli diyorum ama bu kadar da değil.
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf-0017.jpg
    Fotoğraf-0017.jpg
    118.8 KB · Görüntüleme: 104
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elk.kuv.akım yönetmeliğinden ;

Madde 14- İşletme sırasında üzerinde manevra yapılacak aygıtlar ve okunacak ölçü aletleri kolayca ve tehlikesizce ulaşılabilen yerlere konulacak ve kullanışlı olacaklardır.
Bağlama tesislerinde kullanılacak olan elle ya da yalıtkan pensler ve benzer aletlerle kumanda edilen sigortalar, ayırıcılar ve kesicilerin kumanda kollarının tutma noktaları, uygun bir yüksekliğe yerleştirilecektir. Ancak bu yükseklik, manevra sırasında basılan zeminden en az 50 cm. ve en fazla 170 cm. yükseklikte olacaktır.

dolayısı ile, montaj yeri, kişiye göre, 2-2,5-3m değil hukuken sorumluluk ihtiva eden mevzuat gereği, 50-170 cm arasıdır.
 
kolu seksiyoner direğinin sağina mı yoksa soluna mı koymak gerek??
 
merhaba, ayırıcı kumanda kolunun yerden yüksekliği konusunda,
EKAT 4. bölüm deki ifade yüksekliğin ne kadar olması gerektiği ile ilgili gri nokta oluşturuyor. bunu yorumlar mısınız?

Açıktaki tesislerde bu yükseklik gerektiği kadar arttırılabilir.
 
Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği

Madde 14- İşletme sırasında üzerinde manevra yapılacak aygıtlar ve okunacak ölçü aletleri kolayca ve tehlikesizce ulaşılabilen yerlere konulacak ve kullanışlı olacaklardır.
Bağlama tesislerinde kullanılacak olan elle ya da yalıtkan pensler ve benzer aletlerle
kumanda edilen sigortalar, ayırıcılar ve kesicilerin kumanda kollarının tutma noktaları, uygun bir yüksekliğe yerleştirilecektir. Ancak bu yükseklik, manevra sırasında basılan zeminden en az 50 cm ve en fazla 170 cm yükseklikte olacaktır. Açıktaki tesislerde bu yükseklik gerektiği kadar arttırılabilir.

Yönetmelik böyle fakat açıktaki tesisler derken ne demek istiyor, çok açık değil. Yetkisiz kişilerin müdahale edebileceği sokaklardaki ayırıcılardan mı bahsediyor yoksa açık havadaki şalt sahalarından mi bahsediyor yada ikisinden mi bahsediyor. Bir gerçek var ki uygulamada sınır yok.
 
12 mt nihayet ve trafo direklerinde yere basmadan ilk veya ikinci basamaga cikip manevra yapacak sekilde . Daha yuksege koyarsak mekanizma sikintili calisir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,221
Mesajlar
915,909
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst