Schleicher Modicon PLC standart giriş çıkışlar ?

system32

Üye
Katılım
13 May 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
34
Öncelikle merhaba;
Arkadaşlar bu Schleicher marka plc ' lerde giriş ve çıkışlar nasıl adresleniyor.Yani nereden nereye kadar adreslenebiliyor.Örneğin girişler Siemens S7-200'de I0.0 dan başlıyor, çıkışlar Q0.0 dan başlıyor ama nereye kadar gittiğini bilmiyorum.Bunu Schleicher marka plc ler için öğrenmek istiyorum..
Bir tane daha sorum olacak:
PLC programlarken dikkat edilmesi gerekn değişken türkleri var; bit, byte , word , Dword,İnteger,Short signed İnteger , Unsigned short integer , Signed integer , Unsigned integer ,Double integer , Unsigned Double İnteger ve Float.. Bunlar hakkında plc programlama ile ilgili olarak başlangıç için bilinmesi gereken bilgileri verebilirmisinz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Schneider IEC stadartlarına göre kodlama yapar.

Örneğin ı0.0 simenst'e ilk input bitirdir ve bu şekilde sıra ile artar.kendine ait bir standarttır.Fakat Schneiderda bir inputu şu şekilde tanımlarsın %I0.3.1 buradaki %I IEC standardına gore ınputu tanımlar,sonrasındaki 0 modulun takılı olduğu rack numarasıdır,sonrasındaki 3 madülün takılı olduğu slot numarasıdır, sonrasındaki 1 ise madülün hangi kanalını kullandığını söyler.

IEC standardının avantajı sana inputun fiziksel olarak da yerini tarif etmesidir.

En son nereye kadar gider sorusu ise, rack'ın üzerine kac kart koyabildiğin ile ilgili sınırdır.



Örnek veriyorum ;


%I3.8.34 := 3. rack, 8.kart, 34 numaralı kanal. INPUT
%Q0.0.0 := 0. rack, 0.kart, 0 numaralı kanal. OUTPUT
%IW2.10.2 := 2. rack, 10.kart, 2 numaralı kanal. ANALOG INPUT
%QW1.0.1 := 1. rack, 0.kart, 1 numaralı kanal. ANALOG OUTPUT

Kolay gelsin...
 
sinan bey bununla ilgili doküman bulunabilirmi varmıdır...
 
Schneider' in yeni nesil PLC' leri CoDeSys tabanlı SoMachine ile programlanmaktadır. CoDeSys ile yaptığın programı daha sonra farklı marka PLC' lerde de kullanabilirsin. (Yeni marka da CoDeSys desteklemeli tabi) Schneider programlayacaksanız SoMachine programı ile işe başlayabilirsiniz. Bu program Ladder de dahil olmak üzere birçok programlama dilini desteklemektedir. Program sizi adreslemelerle fazla yormuyor, mapping bölümünden değişkenlerinize giriş/çıkışlarınızı tanımlayabiliyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst