Sargıdan Gelmiş Motorun Yeni Etiket Bilgileri

Muhammedda

Üye
Katılım
11 Mar 2015
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba Arkadaşlar
Şimdi Benim Karşımda Bir Asenkron Yıldız üçgen çalışan motor var.Kaç Yıllık olduğu kaç kere yanıp yeniden sardırıldığı bilinmiyor.bu motorun etiket değerlerinin artık geçersiz olduğu ve benim bu motorun Kaç Kw gücünde olduğunu bilmem gerek hiç bir şüphe duymadan.

Elimdeki güç analizörüyle İnrush,kalkış ve rated akımını,cosq,kvar,kw,kva,frekans,volt ölçebiliyorum.
takometre ile rpm ölçebiliyorum.kompanzasyonu bu bilgiler ışığında yapıyorumki etiketle yakından uzaktan alakası yok.sigorta,kontaktör,termik vs. bu inrush vs rated current akımına göre seçiyorum.ama Çıkış gücünü nasıl bulabilirim bilmiyorum çünki giriş gücünden bir sonuca varamıyorum verimi bilmediğim için bana yardımcı olabilecek varmı?
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Asenkron motorun boşta çektiği akımın normal nominal akımına göre bir yüzdesi var . Bunu söylemeyeceğim internetten bulabilirsiniz . Buradan hareketle motor gücünü yaklaşık olarak bulabilirsiniz .
 
Son düzenleme:
Bosta cektigi akimi nasil tespit edebilirim hocam?
 
Bosta cektigi akimi nasil tespit edebilirim hocam?
Eğer illaki bilmem lazım diyorsanız motor milinden yükü ayırmanız lazım ki ben sizin durumunuz için gerekli olmadığını düşünüyorum . Kompanzasyon için motor gücünü bulmak istiyorsunuz sanırım . Motorun yük altında çalışma anında çektiği akımı ölçün ( Herhalde çok değişken bir yük karekteri yoktur ) . Asenkron motorların da ortalama olarak cos fi değerlerinin ne olduğu belli . 0,8-0,9 gibi . Buradan hesapla aktif ve reaktif güçlerinin de ne olduğunu bulursunuz .
 
Hocam ben elektrik-elektronik muhendisiyim pek tecrubem yok bu dalgic motorlardan.bi musterimiz dalgic motorunu sardirmis ama bi turlu verim alamiyor kac beygir verdigini ogrenmek istiyoruz.dolandirildigini dusunuyor
 
Hocam ben elektrik-elektronik muhendisiyim pek tecrubem yok bu dalgic motorlardan.bi musterimiz dalgic motorunu sardirmis ama bi turlu verim alamiyor kac beygir verdigini ogrenmek istiyoruz.dolandirildigini dusunuyor
Peki sardırdığı motorların rulman ve yataklarına da baktırmış mı ? Mekanik ya da konvansiyonel her ne tür salmastra ya da keçesi varsa onlar kontrol edilmiş mi ? Sarım türkiye de her ne kadar ilkel yapılsa da giderken 10 olan motorun gelince 5 olduğunu ben hiç görmedim . Tabi @sami inci baba illaki görmüştür . Tecrübesi çok fazla .
Güç hesabını da dediğim gibi yaparsınız . Yukarıda söylediklerimi de büyük ihtimal hiç duymamıştır motor sahibi . Gitsin derdini marko paşaya anlatsın . Hem işden anlama kullandığın makinadan hiç çakma , yakaladığın adama çemkir .
 
Son düzenleme:
Motor kalitesine göre,boştaki akım % 10-40
arasında değişebilir.Devir sayısı belli olduğu-
na göre,mil /ayak/yükseklik ölçüleri standart
motorlarla ! karşılaştırarak yaklaşık bir değer
elde edilebilir.Lokal kompanzasyon için cim-
nastik yapıyorsak,pens tipi bir Cosqmetre ile
ölçüm yapılabilir.
 
Dalgıc motor dedıgıne göre, kasıklar (fan/kanat) bakılmısmı, aşınanlar değişmişmi, motor yönü dogrumu ??
 
yillardan beri kullanilan motor bi sekilde yanmis nasil olmus bilmiyorum sahibide goturup sardirmis ayni motoru yerine montaj yapmislar daha az elektrik tuketip daha az su bastigini soyluyor sahibi onceki halini ve degerlerini bilmedigim icin kiyaslayip yorum yapamiyorum.evet bir çok parametre var anlıyorum fan kanat rulman yatak vs. ama peşinde olduğumuz şey bilimsel olarak bi şekilde bunu saran arkadasa bak arkadaşım bu motor 10hp olması gerek ama biz farklı sonuç alıyoruz atıyorum 100 tur sarması gereken bakır teli daha az tur sarmıştır veya kullandığı bakırın kesiti daha ince ve kalın olabilir bilmiyorum motorlardan anlamıyorum ama koskoca dalgıç motoru sökmek zorunda kalmasak keşke
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst