Safety Input Bağlantı şeması

Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba.

Siemens Safety input modulunu tek kanallı kullanmak istediğimizde hangi pinleri kullanıyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bağlantı ucları a

Input modul kodu : 6ES7 138-4FA05-0AB0

SIM.png
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
tek kanallı ile ne demek istediğinizi anlamadım ama burada gördüğüm kadarı ile bir çok input var adresleri zaten yanlarında yazıyor. ben 1 nolu giriş için düşündüğümde 2 nolu klemensten bir sinyal alıp bir güvenlik elemanından geçirip I1501.0 e geri dönmeniz gerektiğini anlıyorum. I1501.0 da plc programı içerisinde kullanacağınız adrestir.
 
şimdi safety seviyesine göre form1 form2 vs artışları var. mesela bir acil stopa 2 yardımcı kontak takıp bu kontakları safety sisteme girdiğinizde çift kanallı çalışmış oluyosunuz. sadece bir yardımcı kontagını kullandığınızda tek kanallı çalışmış oluyorsunuz.

Sizin dediğiniz gibi olmuyor malesef safety hatası veriyor CPU.
 
Bağlantısı tek kanal Eray Bey in dediği gibi ancak hardware de ilgili modülün parametrelerini kontrol etmenizde fayda var.
 
merhaba , istediğin kanalı tek kanallı olarak kullanabilirsin,nereye bağlarsan bağla, yapman gereken tek şey, simatic manager programı içerisinde Hardware config kısmında çift kanal olarak ayarlanan kısmı Single olarak ayarlaman gerekli.

Hatırlatmam gerken son şey ise şudur; Çift kanal olarak kullanacağın 0-4 1-5 2-6 3-7 kanalları bu klemens gruplarına göre kullanman gerekli bunlar haricindeki kombinasyonlar geçersiz olacaktır. Örneğin 0 ile 5'i kullanman durumunda safety sistem ayağa kalmayacaktır. ancak ve ancak tek kanal olarak kullanırsan ayağa kaldırabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,221
Mesajlar
915,909
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Geri
Üst