Sabit Diskler Mikrofona Dönüştürülebiliyor

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Michigan ve Zhejiang üniversitelerinden bilim insanları Andrew Kwong, Wenyuan Xu, and Kevin Fu'nun beraber yayımladığı bir makaleye göre, sabit diskler yazılım güncellemesi ve sinyal işleme hesaplamalarıyla dinleme cihazına dönüştürülebilir. Bu araştırmaya göre, manyetik sabit disklerdeki mekanik parçalar yeterince hassasiyetle ölçüldükierinde bir mikrofon gibi davranabilirler. Ses dalgalarının sabit disk parçalarında yol açtığı titreşimierin ölçülmesiyle insan konuşmaları tespit edilebilir.

Sabit disklerin manyetik diskleri okuduğu kafalar nanometre hassasiyetinde çalışmak zorunda. insanların yüksek sesle yaptığı konuşmalar da bu cihazların fark edebileceği düzeyde bir titreşime neden oluyor. Sabit disk yazıIımında yapılacak bir değişiklikle bu sapmalar ölçülüp, sayısal tlItrelemelerden geçirilerek konuşmaya dönüştürülebilir. Ancak kullandığınız cihazın sabit diskinin mikrofona dönüştürülmesi için bir dizi ileri düzey hackleme yönteminin kullanılması gerekiyor. Dinleme yapmak için bu düzeyde bir saldırıyla uğraşmak yerine, bilgisayarınızda bulunan mikrofonların yasa dışı olarak kullanılması daha kolay olsa da bu yöntem mikrofonları güvenlik endişesiyle devre dışı bırakan kişiler için kullanılabilir. Pratikte bilinen bir uygulaması olmasa da teorik olarak böyle bir ihtimalin bulunması aslında önemli bir güvenlik açığı oluşturuyor.

İnsanların çok büyük bir kısmı için bu derece ileri bir hackleme yönteminden endişelenmeye gerek yok. Ancak üst düzey güvenlik önlemleri alınan kurumlar, projeler için değerlendirilmesi gereken bir araştırma. Bu gibi gelişmelerden haberdar olduktan sonra endişelenen insanlar kendilerini korumak için ilk iş olarak antivirüs yazılımlarına sarılıyor. Ancak bu yazılımlar iddia ettikleri kadar başarılı değiL Antivirüs yazılımlarının üzerine uzmanlaşmış AV-Comparatives adlı yaptığı bir araştırmaya göre, Android işletim sistemli cihazlarda çalışan antivirüs uygulamalarının üçte ikisi iddia ettikleri kadar iyi çalışmıyor veya hiçbir faydaları yok. Hatta bazı uygulamaların kendi kendisini virüs olarak tespit ettiğine bile rastlanmış. Siz siz olun, bilmediğiniz bağlantıları açmamak, her uygulamayı cihazınıza kurmamak ve bilinmeyen kablosuz ağlara bağlanmamak gibi geleneksel güvenlik önlemlerinden vazgeçmeyin.

Alıntıdır. Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Nisan 2019, Yıl 52, Sayı 617, Tekno-Yaşam, Sayfa 40, Sabit Diskler Mikrofona Dönüştürülüyor
 
bundan 25 yıl kadar önce bilim teknik dergisinde taşların ve kayaların ses kaydettiğini
bu kayaları dinleyerek eski medeniyetteki insanların hangi dilleri konuştuğunu ne söylediklerini bulacaklarını yazmışlardı .
Buda onun gibi bir şey olmasın sakın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst