Dijital Fotokopilerin Sırları

copyhaber

Üye
Katılım
22 Ağu 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
makaleresim001.jpg

New Jersey (USA) deki bir depoda, 6.000 adet kullanılmış Dijital Fotokopi Cihazı satış için hazır beklerken, CBS Haberler Şefi cihazların neredeyse tamamının sırlar ile dolu olduğunu belirledi ve bunu haber yaptı.


2002 Yılından günümüze üzerinde Sabit Diski olan her Fotokopi tarafından kopyalanan, taranan veya e-posta olarak gönderilen tüm belgeler aynen bilgisayarlarımızdaki gibi dokümanın bir kopyasını Sabit Diske kaydetmektedir.

Bu süreçte masumbir ofis cihazı yüksek derecede kişisel, kurumsal ve hassas veriler içeren dijital zamanlı bir bombaya dönüşebiliyor.


Eğer veri ve kimlik hırsızlığı işi ile iştigal ediyorsanız, işte size altın bir fırsat.

Bu cihazlarda bulunabilen bilgiler ise şöyle sıralanabilir : Banka kayıtları, Sosyal Sigorta numaraları, Devlet Kimliği numaraları, Doğum sertifikaları, Gelir Vergisi formları ve daha bir çok değerli enformasyon.


CBS Haberler şefi derhal tanesi 300 USD den 4 adet cihaz satın aldı ve cihazların sabit diskleriniçıkartarak inceletti. Bu basit incelemede Buffalo Polisi Narkotik Birimi'ne ait bir "baskınların yapılacağın yerlerin listesi"ni, sosyal güvenlik numaralarını, tıbbi dokümanlar ve daha binlerce değerli enformasyon içeren Doküman buldu.


Bu haberin yayınlanmasından sonra FTC'ye (Birleşik Ticaret Komisyonu); bu sabit disklerin ne kadar kolay ele geçirilebileceğini ve içinde ne kadar önemli, hassas belgeler içerdiğini anlatan bir mektup gönderdi.


FTC'nin kurul başkanı ise durumu dikkatle incelediklerini ve dijital fotokopi makineleri üretenlere, kiralayanlara ve fotokopi çektiren büyük mağazalara, müşterilerine bilgi vermelerinin gerekli olduğunu açıkladı. Yani çok yakında, siz de, fotokopi çektirirken fotokopici tarafından benzer bir uyarı alabilirsiniz. En önemlisi ise ofisinizde kullandığınız Sabit Diskli Dijital Fotokopi makinesi cihazınızın nasıl kullanılması ve yönetilmesi gerektiğine dair bilgi toplamaya başlamanızın zamanı geldi.


FTC ayrıca bu sorunun, fotokopi makinalarının bulunduğu mağazalarla sabit diskler için kira anlaşması yaparak aşılabileceğini iddia ediyor. Anlaşmanın süresi dolduğunda FTC sabit diski alacak, bilgileri silecek ve sonra diskleri yok edecek.


Ofislerde kullanılan cihazlar için ise fotokopi makinesi bir çok teknoloji geliştirmiş durumda. Örneğin bir yazılım vasıtası ile kullanıcın cihaz üzerinden yaptığı tüm işler (kopyalama, tarama, faks, e-posta gönderme vs.) arka planda otomatik olarak sürekli silinecek. Hatta isterseniz başka bir CANON yazılımı ile sabit diskler dışardan erişimin mümkün olmaması için şifrelenebilecek. İsterseniz sabit diskinizi akşam mesai sonunda cihazdan kolayca çıkartıp kasanıza kilitleyebileceksiniz. Son derece düşük maliyetli bu çözümler için tereddüt etmeden sahip olmanın gerekliliğine inanılıyor. Güvenlik açığı kapatıldı. Kişisel ve Kurumsal Bilgi Hazineniz artık emniyette.


CBS haberler Şefi sonra ne mi yaptı ? Aynı depoya gittiğinde şunu gördü. Tüm cihazlar üzerlerindeki enformasyon ile gemilere yüklenmiş, Arjantin ve Singapur’ a doğru yola çıkarılmışlardı.


Bundan sonra bir kopya merkezinde veya şirketinizde fotokopi çektirirken kaç kere düşüneceksiniz, bilmiyorum…
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
güvenlik açıklarımızdan masum görünen bir tanesi daha... gelişen teknoloji ile hiç gizli bir şeyimiz kalmadığını ve şifrelerimizin bile psikolojik olarak bizi rahatlatmaktan ileri gitmediğini düşünmekteyim zaman zaman... eskiden kral çıplaktı galiba şimdi hepimiz...:) güzel paylaşım, teşekkürler. İnşallah gerekli birimler de bunun farkındadır ve gerekli tedbirleri alırlar... zira konumumuz nedeniyle özellikle asker, mit ve emniyet güçlerimizde önemli bilgilerin döndüğü aşikar... sağlıcakla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst