Sabit Disk Boyutlarında Yeni Bir Rekor!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
dtwjp.jpg


Western Digital(WD) kalınlığı 5 mm. olan 2.5 inç hibrit bir sabit disk modelini piyasaya süreceğini açıkladı.Samsung tarafından geliştirilen NAND flash tabanlı veri depolama çözümü olan solid state diskler(SSD) yüksek üretim maliyeti nedeniyle son kullanıcıların büyük boyutlu veri depolama ihtiyaçlarına çözüm olamamıştı.

Hızlı veri erişimi ile geleneksel sabit disklere göre yüksek avantaj sağlayan SSD teknolojisini sıradan sabit disk teknolojisi ile birleştiren hibrit sabit diskler,bu gibi yüksek veri depolama ihtiyaçlarını gidermek üzere tasarlanmış yeni bir teknoloji.

Hibrit disk teknolojisi veriyi sıcak ve soğuk olarak iki sınıfa ayırıyor.Sıcak veriler kullanıcının sıklıkla eriştiği veriyi oluştururken,soğuk veri de kullanıcının daha seyrek eriştiği verilerden oluşuyor.

WD tarafından geliştirilen 5 mm. kalınlığındaki bu 2.5 inç sabit diskler 500 GB veri depolama imkanı sunuyor.Bu şekilde SSD'nin hızı ve sıradan sabit disklerin bellek kapasitesi hibrit disklerde birleştirilmiş oluyor.taşınabilir bilgisayarlarda kullanılan geleneksel sabit disklerin 9.5 mm. kalılınlığının neredeyse yarısı kadar kalınlığa sahip olan bu yeni teknoloji sabit disklerin,ultrabook olarak isimlemdirilen netbooktan daha ince fakat yüksek performanslı taşınabilir bilgisayarlarda ve IPOD gibi taşınabilir medya oynatıcılarda yaygın olarak kendine yer bulacağını tahmin ediyoruz.

Basın Duyuruları

Dnyann En nce Hibrid Sabit Diski

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik Dergisi,Ekim 2012,Yıl 46,Sayı 539,Sayfa 17,Tekno Yaşam
 
Bu yeni rekor degil yanılmıyorsam Toshibanın 750gb ve 1 Tb boyutunda Hibrit diskleride mevcut
 
hibrit diskler her ne kadar daha hızlı olsa da fiyatları nedeniyle yanlarına yaklaşmak akıl karı değil şu anda samsun ve segate markalarının 1 TB lık HDD 175 lira civarında ayrıca usb 3.0 bunlar daha akıl karı çözüm fakat ne zaman ki SSD 50mb yerine 50Gb kullanılacak o zaman gerçekten ortaya işeyarar hibrit diskler çıkacak
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst