s7200 fonksiyon blok sikinti

Katılım
8 Nis 2007
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
Her keze kolay gelsin
Siemens s7200 plc icinde bir fonksiyon blok yazdim yazma amacim ayni islem 4 adet oldugu icin ayri ayri prg yazmak istemedim.yazdigim blok 4 adet kullanmak istedigimde ayni L word ve bit alanlarini kullandigi gordum buda prg icinde sikinti veriyor 1 blok cikis aldigi anda hepsi ayni anda cikis veriyor bunun onune nasil gecebilirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Block hazırladıktan sonra adresleri değiştirmen gerekiyor.Adresleri değiştirmezsen; ancak hepsi aynı anda çıkış verebilir.

Block hazırladıysan; adreslerini değiştirmeyi unutmamışsındır diye düşünüyorum...
 
mehmed cevabın ıcın tesekkurler ılk oncelılıkle

benım emın olmak ıstedıgım her kopyaladıgım blok ıcıne gırıp L alanlarının adreslerını degıstırmem mı gerekıyor

eger oyleyse bu cok sıkıntılı ve ugraslı kolay bır yolu varmı
 
Projenin içeriğini bilmiyorum; Ama anladığım kadarıyla aynı işlemi yapan ve birbirinden bağımsız sistemleri çalıştıracaksın.

Block kullanacaksan adreslerin farklı olması gerekir.
 
Projeyi görmeden kesin bişey söylemek zor.Adres derken (Input,Output,Local,Global,Word)bunlardan herhangi biri olabilir.

Block oluşturmanın amaçı aynı işlemler farklı yerlerde kısmen birbirinden bağımsız çalıştırılacaksa kullanılır.Belki Block yapmak senin projen için doğru bir seçim olmayabilir.
 
Ana programdan fonksiyonu çağırdığında sana kutu olarak üzerinde giriş çıkışlarla beraber gelir. Aynı devreden 5 tane yapacaksan 5 adet kutuyu ana programa çağırırsın ve Adresten kasıt bu kutunun öününde ve arkasında bulunan Lokal veri adıyla gördüğün giriş çıkışlara gerçek adresleri yazmandır. Unutma her bloğa farklı giriş çıkış adresleri yazacaksın

Eğer programında bu şekilde yaptın ve gene aynı zamanda çalışıyorsa S7-200 PLC lerde Zamanlayıcı ve sayıcı adreslerini lokal olarak gösteremiyoruz ve dolayısıyla zamanlama ve sayıcı çıkışları bütün bloklarda çıkış verir. Tavsiyem S7-300 kullanmandır s7-300 lerde sayıcı ve zamanlayıcılara lokal adres verebiliyoruz.
 
korfez bey anlatdıgınız gıbı adreslemelerı yaptık blok ıcınde sayıcı veya tımer yok s7300 kullanan bırısıyım orda zaten sıkıntı yok 200 de boyle bır ozellık kullanmak ıstedıım olmadıgı ıcın merak etdım acaba bende mı bır yanlıslık var diye.300 de her cagrıcal funksıyon blok 1 data blokla ılıskılendırılır ama 200 de boyle bır durum soz konusu degıl.benımde aklıma takılan network ıcıne alınan her blok aynı local varıable kullanıyor bu sebepden de hepsı aynı anda cıkıs alıyor ben baska bır acıklama bulamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst