force yapmak için debug menüsünden start program status seçin daha sonra değiştirmek istediğiniz kontağı seçerek aynı menüden force seçin
Teşekkür Ederim PLC nin Kendisi Arızalı imiş INputa 24 V geldiği Halde Yeşil Led Yanmıyor
Yalnız Şunu da Merak Ediyorum.Ben ONLİNE İken PLC ye Nasıl TD200 ün Örneğin F1 ine Basmış gibi f1 e tanımlı biti nasıl 1 yaparım.yada TD200 bırakalım herhangi bir INPUTUN Logic Durumunu nasıl değiştirebilirim TD200 Olmadan
Bunu nasıl yaptın ismail kardeş ben daha önce denedim olmadı çift soketli profibus connector ile bir çıkışa ekranı diyerine pc bağladım ekranla plc de haberleşme olduğunda bilgisayarla plc'ye bağlanamadım
Arkadaşlar s7 200 ile Kontrol Edilen Bir Makinamız Var.TD200 Panel İle Kumanda Ediliyor.
Sorunum Şu :
Makina 2 Modda Yani MANUEL ve OTOMATİK Olarak Çalışabiliyor.
MANUEL Modda Sorun YOK YaLNIZ Pako Tarzı Bir Şalterle OTO moduna çevirince MAkina OTOMATİK moda Geçiyor ama ÇAlışmıyor - Hata da Vermiyor .Şalter ve Kontaklarında Sorun Yok
İstediğim Şey ise:
Ben PLC ye TD200 ü Çıkarıp USB -ppı İle Bağlanıyorum.Ama Bu seferde TD200 ü söktüğüm için Makianaya Komut Veremiyorum.Arıza ile ilgili olarak ; Programı Takip Edip Hangi Sinyalin 0 yada 1 Olması gerektiği ama olmadığını bakmam lazım arızalı parçaya ulaşmam için
Evet Sorunum böyle BAğlanmak için TD200 Ü çıkardığım için makinayı Kontrol Edemiyorum.PLC ye Nasıl Komut Verebilirim.Sanal Bir TD200 varmı MicroWinde yada başka bir yol varmı
Teşekkürler.