s7-wincc component package missing

Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
15
Puanları
0
Yaş
39
arkadaşlar daha önce S7 programı içersinde insert new object kısmından wincc için os yi işaretliyordum. PC ye format attım s7 v5.4 ve wincc7.0 ı kurdum ama eski projelerimi açarken wincc component package missing hatası veriyor, plc programını görebiliyoeum ama wincc yok.
insert new oject kısmında OS yazan sekmede yok.
nasıl düzeltebilirim bu problemi..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
winccyi kurulu, silip tekrarmı kurayım yoksa yapılacak başka birşey varmı
 
yaptığın daha önceki projeyi açmıyormu yeni ormat attığın yüklediğin bilgisayarda daha ayrıntılı yazabilirsen sevinirim.
 
winccyi kurulu, silip tekrarmı kurayım yoksa yapılacak başka birşey varmı
Silmeniz gerekmiyor. WinCC kurulumunu tekrar yapar gibi çalıştırıp sadece eksik olan seçenekleri seçerseniz sorun olmaması lazım.
 
hocam bende wincc 7.0 ve simatik s7 v5.4 var. wincc içerisinde ncm diye bişeyvar. önce s7 yi kurarsam ncm yüzünden wincc s7 yi siliyor. önce wincc yi kurarsam s7 yi ncmden eski diye kurdurmuyor. bende ncmyi ekle kaldırdan kaldırıp s7 yi sonra kuruyorum. ve böyle problem ortayaçıkıyor. wincc 6.2 yi kulanırken böyle sorunum yoktu. dediğini yaptım alvin. connectionden işaretlemem gereken yerleri işaretledim. OS ve OS(client) çıktı fakat bunu seçtiğimde s7 içerisinde wincc projesi oluşturmuyor hiç hata mesajıda vermiyor. wincc flexible projesi oluşurmak için kullandığım hmı stationda kayboldu. hiç bişey anlamadım hepsini kaldırıp yeniden kuracağım ama uzun sürüyor tekrar aynı durum olmasından korkuyorum. hangi sırayı takip etmeliyim.
 
aynı sorunu bende yaşadım,wincc'yi sil tekrar kur düzelecek
s7 programını silmenden bu işi yap
 
arkadaşlar sildim tekrar kudum. simatic içerisinden insert hmi'ı seçerek winccflexible yi ekleyebiliyorum fakat wincc7.0 daki problem aynen devam ediyor. OS gözüküyor seçiyorum biraz bekliyor sonra hiç bişey yapmıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst