S7-300'lerle profibus üzerinden pc ile haberlesme

weit

Üye
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
31
Okulda Delta plc görüyoruz siemens plc hakkında hic birsey görmedim.Öğretmenimiz proje ödevi verdi.Siemens Plc ile Profibus arasındaki haberlesmeyi yapmam icin.Benimde hicbir bilgim yok siemens plc ler ile ilgili
S7-300 PLC İLE PROFİBUS ÜZERİNDEN HABERLESMEYİ BİLEN BİRİSİ DETAYLI SEKİLDE BENİMLE PAYLASABİLİRMİ
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
baslangıc icın profibus siemensin gelistirdigi bir protokoldür.Seri veri haberlesmesi ile cevredek dıger profibus ozellıklı bir cok cihaza aynı ag uzerinde baglanabilir ve master slave mantıgı vardır. Ve herbır baglantı noktasının ayrıbır profibus adresi vardırç. adresleme ve sorgulama bu adres uzerinden konfigre edilir uygulama s7 maneger kütüphanesi icinde mevcutıse siemensin kendi plc sistemlerinde direk konfügre edilebilir.Bunundısındaki profi bus özellikli cihazlar cihaza ait .gsd uzantılı dosyaları s7 manegera yükleyerek haberleştirme olanagı saglar.
 
Haberleşme Protokoludur.
Sececegım 300 CPU'nun muhakkak bu haberleşme portu vardır, hardware veya netpro'dan bu baglantıyı kurman gerekli. Basıt aslında ama programdan soyledıgım yerlerı gorup bunları yapmalısın.
RS232 mantıgı bir haberleşme, ancak daha hızlı daha özel.
İyi çalışamlar..
 
profibus haberleşme master slave kurgulamasıyla protoklü destekleyen diğer cihazlarla haberleşebilir. bu protokolde bildiğim kadarıyla en cok 2 master aygıt tanımlayabiliyorsun.
 
Arkadaşım öncelikle merhaba profibus üzerinden plc ye bağlanman iin laptop lar için cp511 kartı masa üstü bilgisayarlar için cp5611 profibus haberleşme
kartı gerekir ve prifibus ile siemens invertörlerede bağlanman için ayrıca rofibus modülü gerekir bu modül hız konrol cihazlarının üzerine takılır hızlı ve basit bir olaydır daha ayrıntılı bilgi istiyorsan sana yavuz eminoğlu hoca nın kitabını tavsiye ederim profibus ile uygulamalar ve bilgileri geniş inşallah yardımcı olabilmişimdir.
 
USB-MPI/DP çeviriciler ile veya arkadaşın bahsettiği CP-5611 PCI kartı ile haberleşme sağlanıyor.
 
profibus; seri haberleşme sistemi olup kare dalga olarak bilgileri taşırlar. biri kırmızı diğeri yeşil olmak üzere iki adet kablo ve shift'den oluşmaktadır. CPU ile haberleşmesi istenilen ve haberleşme özelliği olan modüllere bağlanırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst