S7 300 ile PC haberlesmesi

redkid34

Üye
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar
foruma epey baktim, hatta arama yaparken bir iki arkadasa cevapta yazdim ama.
S7 300 ile PC arasinda haberlesme saglayanack OPC server programini nereden buluruz, demosu varmi, bu programi her PLC firmasi kendi PLC si icinmi uretiyor, yoksa yazılım firmalari genel amaclimi yaziyor bahsedilmemis.
Sizden ricam S7 300 ile PC de bulunan herhangibir yazilima nasil veri gonderip alabiliriz.
Bildiklerim
PC tarafindki hersey
PLC tarafinda MPI baglantıyı yapmak veya CP5611 ile profibus baglantı.
step 7 iyi seviye
Lutfen Yardim
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Windows XP SP2
Simatic Net software ”Profibus Softnet S7”
CP5611 Profibus/MPI PCI kart.

Kurulu olması gereken programlar:
Simatic net v6.2 veya v6.3
Step7 5.3 veya 5.4
Station configuration editor(Simatic net ile birlikte kurulacaktır)
Configuration console(Simatic net ile birlikte kurulacaktır)
OPC scout
 
selam arkadaşlar.step7 v5.4 ü kurdum.fakat benim pc adaptörüm usb girişli.programda pc\pg ayarlarına giriyorum com bağlantısı gözüküyor fakat usb bağlantım çıkmıyor.bu sorunu nasıl çözerim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Kardes usb icin onun surucusunu kurman lazim bende surucusu var sana gonderebilirim saygilar
 
Arkadaslar size bir sorum olacak ben plc ler arasi haberlesmeyi mpi hattindan yaptigim zaman global data ve sfc 68 ile sfc 69 u kullaniyorum yalniz profibustan haberlestirmek istedigim zaman onu nasil yapabilirim aldigim duyuma gore sfc 58 ve sfc 59 komutlari ile de profiden yapabilirsin dediler ama yapamadim bilen varsa yardimini cok acil olarak bekliyorum saygilar
 
Kolay Gelsin arkdaşlar niye bir başkasının yazdığı OPC server ile ugraşıyoruz.MPI protokolünde arka planda seri port üzerinden haberleşirken birtakım kodlar gönderilip alınıyor.Bu kodları beirleyip herhangi bir programlama dilinde bunu kendimiz yapsak ve DLL dosyası olarak oluşturup istediğimiz data lara erişebilsek iyi olmazmı? Daha sı da var demo derdinden tamamen kurtulmuş olucaz.Erişebileceğimiz hafıza alanı sayısı bizim istedigimz kadar olucak.Kendi OPC serverimizi kendimiz yapıcaz bununla ilgili çalışmak isteyen arakdaşlara önerim bir port izleme programı ile Simatic Manager programının arka planda port a neler gönderdiğini ve PLC nin buna cevabının ne oldugu konusunda bir araştırma yapabilir...İyi Çalışmalar.
 
isomail82 ' Alıntı:
selam arkadaşlar.step7 v5.4 ü kurdum.fakat benim pc adaptörüm usb girişli.programda pc\pg ayarlarına giriyorum com bağlantısı gözüküyor fakat usb bağlantım çıkmıyor.bu sorunu nasıl çözerim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

USB ile gelen adaptörün yanında Driver CD si olacak onu kurman lazım CD yoksa, siemensin sitesinden USB Adaptor Driver diye taratırsan programı bulabilirsin, kolay gelsin.
 
merhaba profibus hakkında bilgin varmı arıza arama konusunda yardımcı olurmusun
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst