S7 200 similasyon programını çalıştırınca hata veriyor

kro_star

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar forumda da aynı soru mevcut fakat ben tam olarak cevap bulamadım.
Elimdeki s7 200 similasyon programında (Microwin 4.0 ile beraber) yapmış olduğum .awl uzantılı programları bir türlü çalıştıramıyorum.
'the last comand is mend is missing in the program'
hatası veriyor.
Bu problemi nasıl halledeceğim hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşım s7 200 simulatör kullanmayalı uzun zaman oldu.yaptığın prograada herhangibir haata var ise program çalışmaz. eğer kaydırma komutları kullanmaış isende bu sorunla karşılaşabilirsin. zaman rölelerinin değerlerini kontrol et istersen 200 serisinde timerlere rasgele bir numara veremeyiz. bunun için timeri seçip f1 tuşuna basarak timerin değerliğini öğrenebilirsin. simulasyon başka programları çalıştırıyormu. iyi çalışmalar.
 
Cevabın için çok teşekkür ederim arkadaşım. PLC tez konum ve ben daha yeni yeni üzerinde çalışmaya başladım. Hakkında pek fazla bilgim yok. Hiçbir programı çalıştıramıyorum. S7 200'de çalışabilecek herhangi bir program örneği yollayabilirseniz çok iyi olur. Tezimde kullanabileceğim kaynak, örnek programlarada açığım. Hepsini kabul edebilirim ;)
 
programın en sonuna STL de MEND yaz kaydet ve tekrar dene.
 
arkadaslar s7 200 sımılatoru ıle ılgılı benımde bır sorum olacatı

ben sımalatorde td 200 panelınıde simule etmek istiyorum
yazdıgım programı awl formatına cevırıp sımulatore yukledıgım zaman sadece OB yuklenıyor
DB yuklenmıyor bu yuzden panelde ıstedıgım degerlerı goremıyorum

bunun için bı onerısı olan varmı DB yuklemek ıcın ne yapabılırım

yardımlarınız ıcın sımdıden saolun
 
Merhaba cafergmc.OB' yi dediğin gibi yükledikten sonra tekrar microwin programına dönüyorsun.Data blok ikonuna tıklayıp burda yazılanları mouse sağ tuşuna basarak kopyalıyorsun.Sonra tekrar similasyona dönüp paste db ikonuna tıklıyorsun.
Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar ben de microwin step7 v4 ü ve s7 200 similatörünü kullanıyorum yeni başladım aynen anlatıldığı gibi tüm işlemleri yapıyorum ama şöyle bir hata mesajı veriyor run etmeye çalıştığımda"An un-recognized instruction existing in the program that is not implemented in this version" bi türlü anlayamadım neden böyle bir hata veriyor ki acaba
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst