Siemens S7 200 Plc Simulator Kullanımı Video

GokhaN

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
28 Şub 2006
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
37
Evet Arkadaşlar Siemens S7 200 Plc Simulator programının kullanımnı basitçe bilmeyen arkadaşlarımız için anlatmaya çalıştım.. İşe yaraması umuduyla başarılar....

(İzleme Problemi Çeken Arkadaşlar Sorun Halledildi Tekrar İndire Bilirsini)
 

Ekli dosyalar

  • plc_anlatim.rar
    2.7 MB · Görüntüleme: 6
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşlar takıldığınız bir yer olursa çekinmeden yazmanızı rica ediyorum yardım edebildiğim yere kadar yardım ederim bilgim yetersiz kalırsada yardım isterim :D Bilgilerimizi paylaşalım LÜTFEN!!!!!!
 
Arkadaşlar sanırım video'da izleme problemi çeken arkadaşlarımız varmış bu codek İşinizi görebilir... İşe yaramazsa foruma yazarsanır veya özel mesaj atarsanız sevinirim...

İndirmek İçin Tıklayın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
öncelikle bu güzel çalışman için seni kutlarım.fakat ben bi türlü bu işi yapmayı beceremedim.step 7 micro win 3.-2 ve 4.0 ile farklı farklı kodlar yazıp denedim aynen senin dediğin gibi ama olmadı.bu video da söylediğin bu hangi cpu için yazıldığınıda yine micro win den plc den ayarlayıp yaptım.nerde yanlış yapıyorum bi türlü anlamadım.
 
aekadaşlar similasyon programları verimli bir şekilde çalışmıyor bilginiz olsun. bu similasyondan daha iyisini bulan olursa heber versin.
 
Bazı basit uygulamaların testi için yazdığım programlarda bu simulasyon programı doğru çalıştığı halde biraz daha geniş bir program ( 12 Kb ) doğru çalışmadı.Elimdeki CPU 226XM de denediğimde ise aynı program doğru şekilde sorunsuz çalışmakta.
Simulasyon programlarının her zaman verimli şekilde çalışmadığı düşüncesine bende katılıyorum.
Herkeze mümkünse gerçek CPU lar üzerinde çalışmanın en garantili yöntem olacağını tavsiye ederim.
 
teşakkürler genellikle sorun çıkıyor
 
Arkadaşlar ben de microwin step7 v4 ü ve s7 200 similatörünü kullanıyorum yeni başladım aynen videoda anlatıldığı gibi tüm işlemleri yapıyorum ama şöyle bir hata mesajı veriyor run etmeye çalıştığımda"An un-recognized instruction existing in the program that is not implemented in this version"
sorunun nedeni ne olabilir sizce uyumsuzluk neden kaynaklanıyor olabilir
:-X
 
hocam dosya uzantısını nasıl .awl diye kaydediyoz.ben bir türlü bulamadım bendeki mikrowin proğramı .mwp diye kaydediyo
 
File menüsünden export ederek *.awl olarak kaydedebilirsiniz.

_________________________________________________

benim merak ettiğim bu simülasyon programını step-7 den eşzamanlı olarak kullanabilir miyiz? Yeni bir integer değeri step-7 den değiştirdiğimizde simülasyonda değişikliği görebilir miyiz. Bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim arkdşlr.

_________________________________________________

Düzenleme:BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine düzenle butonunu kullanınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst