S7 200 scale

cann

Üye
Katılım
11 Ocak 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
analog input scale output scale arkadaşlar aramadığım yer kalmadı bulamadım.sizden yardımlarınızı bekliyorum
 

Ekli dosyalar

  • scale1.jpg
    scale1.jpg
    49.1 KB · Görüntüleme: 155
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
can kardeş bu konu ile ilgili forumda yayınlanmış dosyalar var. Bunların hepsi siemens in kendi sitesinde yayınladığı dosyalar. bunlara bakarak analog girişleri nasıl scala yacağını öğrenebilirsin. Ayrıca gene bu dosyalarda analog girişlerin nasıl scala edileeğinin matematiksel formülüde var.
Arkadaşın yolaldığı kütüphane dosyası değil. Ancak Subroutin i şifrelemiş. O bakımdan nasıl yaptığı görülmüyor. Formda ararsan bir çok türkçe belge ve microwin dosyasına ulaşabilirsin .
 
kardeşim aynı olay step 7 de fc105 ve fc 106 bloklarında var s7 200 de gelen anolog bilgiyi çarpma bölme vs yapmadan hatta reale çevirmeden tek blokta yapabilme diğer türlü yol belli zaten.kısa yol varken uzun yolda yürümek yorgunluk değil zaman kaybettiriyor.
 
Bugün tesadüfen Siemensin sitesinde bu konu için açılan analog skalalama kütüphanesini buldum. Hem analog giriş hem analog çıkışlar için blok var. İngilizce basit bir uygulama da var. Hatta bloğu test ettim, işe yarar.

Ekli dosyayı görüntüle scale.zip
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst