s7 200 program yüklemede problem yardım

kurt3434

Üye
Katılım
6 Haz 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
mrb arkadaşlar cpu 216 dakı programın aynısını 226 ya atıyorum fakat butün tımer degerlerını degiştiriyor tek tek yazmak zorunda kalıyorum bunun bır cozumu varmı saygılar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
216 eski versiyon plc dir. bir çok şeyi timer tipleri de farklıdır. ayrıca program yüklemeden hemen önce sana sorması lazım "faklı tipde plc si program değiştirilsinmi" diye. "change project" diye bir buyon çıkar. bastığın zaman otomatik oalrak uyumlu hale getirir eski projeyi yeni plc ye.
Bütün bunalra rağmen olmuyorsa sen programı yüklemeden önce micro win in menü çubuğundan PLC > TYPE menüsünden plc tipini 216 dan 226 ya çevir. ve kontrol et bakalım timer değerlerin dğeişiyormu.
 
Yükleme esnasında yazdığınız gibi change project buyonu cıkıyor basıyorum hersey normal bunu defalarca yaptım type menusundende yazdıgınız gıbı yaptım fakat 50ms olması gereken zaman 226 da 8224 lere cıkıyor anlayamadım

ayrıca bır garıp olayda baska bır 216 cpu ya yukluyorum aynı problemı ondada yapıyor !!!!!!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hmm anladım. bu durum hiç normal değil. projede hiç bi şeyi değiştirmemesi gerekiyor. bende aynı şekilde 216 dan geçiş yaptım hiç böyle bi şey yapmadı.
Öncelikle son sürüm yazılım kullandığınızdan (SP7) emin olun.
Ve bir başka bilgisayarda çalştırmayıdeneyin. Yada buradan yollayın bir de be deniyeyim bakalım aynı sonuç mu çıkacak ..
 
yardımlarınız için teşekkür ederim kullandıgım program v4.0 step7 mıcrowın sp2 belırttıgınız gıbı eskı bır surum se nasıl guncelleyebılırım
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,159
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst