S7-200 PLC stoptan çıkmıyor

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar , makinamızda çalışan S7-200 cpu stoptan çıkmıyor. PC ile bağlanıp run yapınca starta geçiyor fakat fakat makinayı kapatıp açınca tekrar stopa düşüyor . Compare yaptım içerde program var , acaba cpu bozuldumu. Saygılar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
makinanızı stop konumuna getiren güvenlik amaçlı bir kontrol olabilir bilgisayardan bağlanıp yazılımı makina çalışırken tek tek kontrol etmenizde fayda var. muhtemelen kendini korumaya alıyor arızalı yada kontakları yapışmış buna benzer bir durum olabilir diye düşünüyorum. iyi çalışmalar..
 
mavidünya arkadaşıma katılıyorum ama bi ihtimal yazılımla da oynanmış olabilir.compile edince farklı bişey çıkıyo mu senin programla plc içnideki program ona bak...ilave bişey eklenmiş bu da sisteme etki yapmış olabilir ( ornegin I 0.0 yerine I 0.1 yer degiştirmiştir)
 
cpu nun tarama süresi ile alakalı olabilir programa WDR komutu koy (watchdog reset ) veya programı kısalt WDR komutu kullanırsan bazı girişleri cpu ihmal edebilir buda makinanın çalışma düzenini etkileyecektir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst