s7-200 AC komutu

cedric1990

Üye
Katılım
31 Ağu 2010
Mesajlar
206
Puanları
1
merhaba;
arkadaslar AC komutu ne işe yarıyor ne amaçla kullanılıyor ?:confused:
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
şunu biraz daha detaylı anlatırmısın nerde gördün AC komutunu?
 
merhaba;
sanırım ac nın acılımı Akümülatör eğer bu ise ne işe yarıyor ? mesela ben örnek bir uygulama gormustum analog gırısı AC 0 a tasımıstı .
 
ac = Akümülatör
Akümülatörler, okuma ve yazma yapılabilecek hafıza benzeri alanlardır. Örneğin, bir altprograma parametre atamak için çeşitli değişkenleri akümülatörler içine yazar ve altprogramda bu değerleri kullanabilirsiniz. S7–200’de dört adet 32 bit akümülatör bulunur (AC0, AC1, AC2 ve AC3). Akümülatör içeriğine bayt, word veya double word olarak erişebilirsiniz.

Akümülatörde kullanacağınız verinin boyutu kullandığınız komutla ilişkilidir. Resimde görüleceği gibi, bayt veya word erişimi halinde akümülatörün En Düşük Anlamlı Baytı (LSB=Least Significant Byte) veya 2 baytı kullanılır. Akümülatöre double word olarak eriştiğiniz zaman tüm 32 bitini de kullanmış olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,977
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst