S7-1200 ve KTP600 için yapmış olduğum proje

Katılım
3 Ocak 2007
Mesajlar
181
Puanları
1
Yaş
39
S7-1200’de TIA Portal V11 bir proje hazırladım. Asenkron motorun sürekli çalışması. START butonuna bastığımda motor çalışacak STOP butonuna bastığımda motor duracak. Bunu elimdeki PLC’(CPU 1214C DC/DC/RLY)ye yükledim ve istediğim şekilde çalıştırdım.

Elimde KTP600 Panel yok. Bu projeyi KTP 600’de simülasyonunu yapmak istiyorum.Panel olmadan yapabilir miyim?
Ben yapabileceğimi düşünerek uğraştım ve yapmış olduğum projeyi ekledim. fakat simülasyonda hiçbir hareket yok. Simülasyonda 1 Yeşil Start 1 Kırmızı Stop butonu ve motor yerine de 1 Lamba kullandım.
Bu konuda nerede yanlış yaptım? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ladder diyagramında panelle ilgili bir işlem yapmam gerekiyor muydu bilemedim.
Buton ve lambaların tanıtımında sanırım bir sorun var.
3Faz ASM S rekli al mas indir 3Faz_ASM_S__rekli___al____mas__.rar download -
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
WinCC Flexible 2008 programın mevcutsa pc de,elbette yapabilirsin..elinde plc in varmış zaten,simülasyona ne gerek var ki hem
 
Yapacağım simülasyon TIA PORTAL'DA HMI kısmında oluşturduğum projede. Yani HMI'da START ve STOP butonları etkin halde değil.Taglari doğru oluşturamadım herhalde.
Anladığım kadarı ile panel için wincc flexible da kullanabiliyoruz.
 
Wincc flex. de panel programınızı yazıp kaydedip derleikten sonra wincc de start runtime system düğmesine tıkla. runtimenin çalıştığı bilgisayar üzerinden PLC ye bağlanıp panel olmadan ekrandan panel varmış gibi PLC yi kontrol ettiğini göreceksin.
 
Merhaba

Bende tia portal da s7-1200 ile bir program yazdım çeşitli arıza durumlarında sistemin durmasını sağlıyorum yada belirli durumlarda

sistemin beklemesini ardından aldığı yerden devam etmesini istiyorum bu yazdığım adımları uyguladım herhangi bir sıkıntı olmadı fakat

bu arıza durumlarını KTP600 hmı ekranında alarm sayfası olarak görmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst