S7-1200 Tia Portal İle Servo Motor Referanslama

sonerbilge

Üye
Katılım
15 Ara 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Referanslama kısmında bende sorun yaşıyorum. Siemens PLC' yi yeni kullanmaya başladım. Servo motorum lineaar şekilde çalışıyor. En ön ve arkasında limit switchlerim , geri limit switch' imin önünde de home sensörüm var. Bu home sensörüne göre sıfırlama yapmak istiyorum. Fakat motor home sensörünü görene kadar geri yönde geliyor. Home sensörü gördükten sonra ileri yönde durmadan hareket ediyor. Ta ki ileri limit switchi görene kadar. Görünce zaten çakılıyor. Tia portal programını kullanıyorum. Neredeyse her türlü varyasyonu denedim ama bir türlü yapamadım. Konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba,
kullandığın servonun marka ve modeli ne? Sürücü üzerinden konfigürasyonel veya parametrik bir hata ya da limit swich ile home sensörü bağlantı hatası yapıyor olabilirsin. Çünkü anladığım kadarıyla servo bağlamış olduğun home sensörünü limit switch olarak algılayıp ters yönde hareket etmeye başlıyor ve arada home sensörünü görmediği için taa ki diğer switche varana kadar hareketini devam ettirip limite dayanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst