s7-1200 simülasyon

Siemens tam bi hayal kirikligi.calistigim yerdeki plc lerin tamami siemens oldugu icin mecburen kullaniyorum.tia portal ayri bi dunya simatic manager ayri bi dunya.

Bos vakit buldukca diger markalari ogrenmeyi dusunuyorum.schneider hem somacgine hem de codesys ile uyumlu diye biliyorum dogrumudur

Bi de bi akil danisayim.beckoff llc lerin cok iyi oldugunu soylediler.kullanan var mi.codesys ile uyumlu mu.offline simulator mevcut mu.

Somachine codesys tabanlı bir yazılımdır. Beckoff larda Twincat ile programlanır ve bildiğim kadarı ile onunda offline simulatörü var.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ben kullanmadım ama bizden vinç alan firmalar bir kaç kere kullandı. Bazı küçük problemlerini gördüm. Mesela bir analog modülün sırası yanlış diye çalışmadığını gördüm. Schneider da sıra diye bir şey yoktur mesela. Twincat de çok sade ve hızlı bir program bence iş yapar yani.
 
Eray hocam siz Schneider i mi oneriyorsunuz?
 
Evet ben Schneider öneriyorum. Siemens gibi eziyet çekmezsiniz. Siemens in tek avantajı okulları ele geçirmiş olması başka da bir şey değil. Bence Schneider ın akıllı rölelerinde tutun da plc lerine kadar her programı siemens ten çok daha kolay ve similasyonları içine gömülü.
 
Somachine 4.1 ve Somachine Basic ücretsiz sadece HMI programlama için Somachine Vijeo Designer 100 tl gibi bir ücreti var .
 
Vijeo Siemens teki wincc ile mi eşdeğer yoksa ktp serisi ile mi
 
ktp serisi ile eşdeğer wincc ile eş değer olan vijeo citect ama onun lisansı ücretlimi değilmi bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst