s5 plc xref

Delgado37

Üye
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
110
Puanları
1
siemens s5 e program ekledim.Make XREF yaptım ama kullandığım inputun hangi segmentte olduğu (XREF display the operand) da görünmüyor.yardımlarınız için teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemens Step 5 Versiyon 7 kullandığınızı varsayıyorum: Documentation>Cross Reference seçtikten sonra karşınıza gelecek pencerede
Block List: A
Element: Inputs
diye seçip "Output"a tıklarsanız karşınıza XREF listesi gelir. Blok numarasının yanındaki rakam segment numarasıdır. Örnek:

I 0.0 - OB 1 5 , 7

I0.0, OB1'in 5. ve 7. segmentlerinde geçiyor demektir.
 
Son düzenleme:
herhangi bir blok içinde iken 2 kere F2 tuşuna bas. aradığın adresi buraya yaz enter tuşuna bas. eğer aradığın adres kullanılıyorsa liste halinde nerelerde kullanıldğını gösterir. kullanılmıyorsa uyarı mesajı verir. ayrıca yeni değişiklik yaptıysan ilk önce F2 tuşuna bas sonra F1 tuşuna bas XREF 'i yenilemiş olursun.
 
cevaplarınız için teşekkürler

sn enisaygören,operand is not cros ref list yazısı çıkıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazdığınız şekliyle program içinde kullanılmamış demektir. Bazen input ve outputlar byte, word şeklinde de kullanılabilirler. IW, QW gibi.
 
byte word olarak kullanılmış olsa dahi cross reference de çıkar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst