Sıvı lehim nedir ?

Yok ustam tüp içinde Krem gibi oluyor.

Çok heveslenmistim peyzajda 60 a yakın ek yapacaktım. Bu Krem lehime daldırıp çakmakla ısıtır geçerim diye ne hayaller kurmuştum hâlbuki 😅

Yaptığım iş tam olarak fotodaki iş. Arıza çıksa bakalım ne halt edecez ...

Fotodan işin ne olduğunu pek anlaşılmiyor. .
Algim zayıf .
Monta ek yer yüzeyi sıkıntılı
Kablo çok telli gibi
Kablo uzunluğu bırakılmalı .
Aydinlatma direkleri girdi çıktı olur
Buat gibi şekilde ariza bulmak sorun olur
Kıvırma montaj ariza ekibine eziyet olur .
Aydinlatma her direkte siğorta .
Vs gibi

Konuyu tam anlamış olmayabilirim.

Kolay Gelsin Sağlıcakla .

Fotodan işin ne olduğunu pek anlaşılmiyor. .
Algim zayıf .
Monta ek yer yüzeyi sıkıntılı
Kablo çok telli gibi
Kablo uzunluğu bırakılmalı .
Aydinlatma direkleri girdi çıktı olur
Buat gibi şekilde ariza bulmak sorun olur
Kıvırma montaj ariza ekibine eziyet olur .
Aydinlatma her direkte siğorta .
Vs gibi

Konuyu tam anlamış olmayabilirim.

Kolay Gelsin Sağlıcakla .
Sayın ustam villanın bahçesinde 70 civarı dış ortam peyzaj spotu var . Bunları linyeye ek yapıp devam ediyoruz. Kimi yerde 5 kablo birleşiyor kimi yerde 3 birleşim yerlerini dişi erkek soketle yapalım dedik inanılmaz pahalı tanesi 250 TL civarlarında

Ustam nasıl bir armatür kullanılcak bilmiyorum fakat armatürün gövdesi metal boru şeklindeyse ve kabloyu buradan geçirip armatüre bağlayacaksanız kabloyu bir spiral boru içine almanızı öneririm. Kablo izolasyonu yıllarca metal boru içinde sıcak soğuk sıcak soğuk derken un ufak olup dağılıyor. Spiral bir nebzede olsa kablo izolasyonunu korur diye düşünüyorum.​

Sayın ustam villanın bahçesinde 70 civarı dış ortam peyzaj spotu var . Bunları linyeye ek yapıp devam ediyoruz. Kimi yerde 5 kablo birleşiyor kimi yerde 3 birleşim yerlerini dişi erkek soketle yapalım dedik inanılmaz pahalı tanesi 250 TL civarlarında

Geçmiş olsun . ( Bir bakıma )

Bence bu yapılmış tesisat sıkıntılı .
Günü kurtarma yapılabilir .

Kolay Gelsin Sağlıcakla

Son düzenleme:
değerli ustam, sıvı lehim kablo için uygun bir malzeme değil. yukarıda ustalarım zaten söylemişler, smd elemanlar için uygun. lehimli makaronlar var sadece kablo birleştirmek için (güzel ülkemde bulma zor olabilir ve biz götürü iş yapanlar için tuzlular) benim video sitelerinde izlediğim hep bildiğimiz lehim telini bir potada eritip içine daldırıyorlardı. prizler ve anahtarlar için, eklerde kullanmıyorlardı. mutlaka lehim olması gereken kablo eki varsa, çakal işi eki yap üzerine pasta ve lehimi sar, pürmüz çakmakla ısıt. havya işkence gibi bekletiyor. yeterli ısıtmayı sağlamıyor.
Yani bi noktada fakir lehimi diyebilir miyiz bu sıvı lehime üstadım? 😀

Yani bi noktada fakir lehimi diyebilir miyiz bu sıvı lehime üstadım? 😀
çakal lehimini diyorsan evet, pratiklik olarak havyanın ve lehim telinin olmadığı yerde japon yapıştırıcı ile pin- kablo bağlantısı yapmışlığım bile var. önemli olan sistemin çalışması.

Allah rahmet eylesin.

Dedem zamanında
Tuz ruhu nişadir kalay kurşun kaşımı ( yüzdesi ? ) kendi yapardi
Oluk demiri vardı.
Saplı üçgen köşeli demir vs diğerleri .

Forum istatistikleri

Konular
133,409
Kullanıcılar
459,365
Son üye
umutyigittorun