Ev enerji kablosuna lehim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtn1543
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtn1543

Üye
Selamlar , evimdeki sıva altı ve küçük gelen sigorta kutumu sıva üstü ve büyük yaptım. Lakin ana hattan gelen 5x2.5mm trifaze kablom sıva üstü kutuya yetişemedi. Bende haliye 2.5 mm kablolarlla 30 cm olacak şekile uzattım. Bağlantıyı ise 2 kabloyu yay şeklinde penseyle iyi sıkarak yaptım ( klasik yöntem buat içinde yapılandan) Her ihtimale karşısad o yay bağlantıların üzerine lehimleyip , makaronladım ardından iyice elektrik bandıyla sardım. Ne olur ne olmaz diye bantların üzerine plastik kelepçe attım . Açıkcası klemensle kapıcaktım ama bu yöntem daha sağlıklı gibi geldi. Siz ne dersiniz bu konuda. Kendimde 11 yıllık mekatronik teknisyeniyim. Biz bütün kablolama işlerinde hep lehim yaparız. ( DC akımlarda özellikle ) ama insan kendi evi olunca tereddüt ediyor :)

güzel insan, mantıklı ve doğru bir işlem ama çok fazla sıkıştırmasaydınız. hani olası bir delinme durumunda zarar verebilir... klemes olayını oldum olası ben sevemedim.

Merhaba, elinize sağlık çok güzel yapmışsınız. Kablo ekleri aslında iyi bir uzmanlık gerektirir. Mono tel olanlar 2,5-4 mm2 olanlar klemenssiz eklenebilir. İşçilik ve izolasyon konusu önemlidir. Bu nedenle kablo kesitlerine uygun özellikte kaliteli klemensler ile yapılan ekler daha tercih edilen bir yöntemdir. Yönetmelik uyarınca da klemens uygulaması zorunludur. Bir çok çesit ve kalitede klemens vardır. Her gördüğün sakallı deden değildir. Ek işleri kaliteli malzeme ve işcilikle klemens ve veya muf kullanilarak yapılması gelişmiş ülkelerdeki evrensel yöntemdir.

insan kendi evi olunca tereddüt ediyor :)
Kamera kayıt cihazının içine 18650 pillerden 3 seri 3 paralel yaptım sürekli şarjda BMS ile duruyor, hep aklımı karıştırıyor ama paketlemeyi güzel yaptım bir şey olacağından da değil.

göz doktorlarının lazer ameliyatı olmaması gibi insan iç yüzünü bildikçe nedense bi tedirginliği artıyor

Kamera kayıt cihazının içine 18650 pillerden 3 seri 3 paralel yaptım sürekli şarjda BMS ile duruyor, hep aklımı karıştırıyor ama paketlemeyi güzel yaptım bir şey olacağından da değil.

göz doktorlarının lazer ameliyatı olmaması gibi insan iç yüzünü bildikçe nedense bi tedirginliği artıyor
Cihazın kendi beslemesine paralel mi şarj ediyorsunuz, yoksa gerilimi yükselterek mi? Çünkü şarjları için 3x4.2, yani 12.60 volt üzerinde bir gerilim gerekiyor. Doğrudan 12 volt ile şarj ediyorsanız, hiç bir zaman tam kapasitede şarj olmayacaklardır!

Selamlar , evimdeki sıva altı ve küçük gelen sigorta kutumu sıva üstü ve büyük yaptım. Lakin ana hattan gelen 5x2.5mm trifaze kablom sıva üstü kutuya yetişemedi. Bende haliye 2.5 mm kablolarlla 30 cm olacak şekile uzattım. Bağlantıyı ise 2 kabloyu yay şeklinde penseyle iyi sıkarak yaptım ( klasik yöntem buat içinde yapılandan) Her ihtimale karşısad o yay bağlantıların üzerine lehimleyip , makaronladım ardından iyice elektrik bandıyla sardım. Ne olur ne olmaz diye bantların üzerine plastik kelepçe attım . Açıkcası klemensle kapıcaktım ama bu yöntem daha sağlıklı gibi geldi. Siz ne dersiniz bu konuda. Kendimde 11 yıllık mekatronik teknisyeniyim. Biz bütün kablolama işlerinde hep lehim yaparız. ( DC akımlarda özellikle ) ama insan kendi evi olunca tereddüt ediyor :)
kolon hattınız 2,5 luk muymuş?

Forum istatistikleri

Konular
131,005
Kullanıcılar
454,663
Son üye
Lütfiye kaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri