Sıralı Buton Led Programı

hainkostoq

Üye
Katılım
5 Eki 2017
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar sorum şu
Bir adet butona bir kez basılacak bu sayede 7 adet led sırasıyla 3er saniye aralıklarla yanacak.yedinci ledden sonra geriye doğru aynı işlem yapılacak ve ilk lede gelince işlem bitecek.bu işlemde sadece bir caunter ve bir timer kullanılacak.bunun ladder diyagramını paylaşırsanız çok memnum olurum.teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Slm. Bir input ile bir markeri set edeceksiniz. Set ettiğiniz markerin adresini kullanarak 3 sn. Lik bir flaşör devre kuracaksıniz. Kurduğunuz flaşör devresi markerinin her yükselen kenarinda 0dan büyük ise ile bir counteri up count yaparak saydiracaksiniz 1 e esitse 1. Çıkiş 2 ye eşitse 2. Çıkiş 7 ye kadar devam edeceksiniz. 7 den büyük veya eşit isede down coun yaparak geriye saydiracak o landiğinda kurdugunuz devreyi resetleyeceksiniz. :)
Mantiken böyle.
 
Çok sagolun o bahsettiğiniz devreyi kuramam.zahmetli bişey değilse resim olarak paylaşabilirmisiniz
 
Yok zahmetli değil epitopu 20 dk. Tes etmesiyle beraber. Sizin acemi olduğunuzu kabul edip uğraştığınizi saysak 3-5 saatinizi alir en fazla ben size devreyi verdim aslinda, algoritmasi böyle olmali. Gerisi sizin beceriniz olmasi lazim ki maksat yerini bulsun.
 
Yarin iş yerine geçtiğimde bu konuyla alakali bir çalışma yapar bir değerlendirmede bulunmaya çalışırım gerekirse videolu olarak. Düşük versiyonlu cpu ile bir sim çalismam olmadi yarin bakarim bende ayni sorun varmi diye.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst