sıcak tutkal sensörü hk.

mtelektrik

Üye
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
98
Puanları
1
Yaş
42
Konum
kayseri
arkadaşlar elimde 210-220 dereyece kadar ısınan bir tutkal kabının içinde seviye tespit sensörü var ve arızalı bunun yerine ne yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim yada bu sensörün muadili de olabilir.

biraz daha ayrıntılı anlatayım cumbalama makinesi ( kenar bantlama ) bu makinenin sıcak tutkal bulunan bir haznesi var bu hazne içerisinde bahsettiğim sensör tutkal seviyesi azaldığında bu sensör algılayıp tutkal akmasını sağlıyor ve arızalı tamamen ve sürekli dolu gösteriyor tutkal bitsede hazne boş kalıyor .
tutkal haznesi 210 ila 220 derece arasında sensör bu sıcaklığa dayanabiliyor.
sizden ricam arkadaşlar bu özellikte sensör nerden bulabilirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ng-line üye arkadaşımızın dediği gibi kullandığımız makinanın markasını bilirsek yardımcı olabiliriz ...
 
Hassas seviye beklentin yoksa lazer mesafe sensörü veya bu sıcaklığa dayanacak şamandıra denemelisin
 
kapasitif etkili bir sensör işini görür.
 
makinemiz homag marka kenar bantlama işi yapmaktadır.homag KAL 310 modeli
 
sie sensorik diye bir firmanın probe ları var. işinizi kesin suretle haledeceğine inanıyorum.

kodu : SK1-HT125-FS-JM18-PS-VA/PTFE

bu ürünün çalışma sıcaklığı size uygun ve özellikle reçel, tutkal, boya gibi yapışkan ürünlerin kazanlarında kullanılıyor. üstüne yapışan malzeme sensöre öğretildikten sonra bir daha problem yaşanmıyor.

sensörün tek handikapı tanka montajının delik aracılığı ile yapılıyor olması bazı uygulamalarda problemler olabiliyor ama sizin uygulamanızı tam bilemediğim için birşey söylemem zor.


BALLUFF firması bu ürünü türkiyeye getirmekte.

çalışmalarınızda kolaylıkar dierim.
 
merhaba,
homag marka kenar bantlama makinesi homag KAL310 modeli tutkal seviye tespit sensörü kapasitif etkili bir sensör. Biraz el yatkınlığı,dikkat ve sabırla sensörü tamir edebilme olanağı var. sensörün arkasındaki kablodan dikkatlice fazla zorlamadan pembe renkli silikon kaplamayı dışarı çıkarın.kaplamayla beraber bir bakır elektrot gelecektir. genelde aşırı sıcaktan dolayı içindeki lehim yerleri temassızlık yapıyor. (hepsini yeniden lehimleyin-bakır elektrot dahil olmak üzere),içinde 58k kOhm luk bir de direnç var.bir tarafından bakır elektroda diğer tarafından kablonun canlı ucuna bağlanıyor. bozulmuşsa (bozuk olmasına çok seyrek rastlanıyor) değiştirin ve dikkatlice çıkardığınız gibi silikon kaplamayla beraber algılayıcıyı yerine koyun.sensör sorunsuzca çalışacaktır.
kolay gelsin
 
eastking arkadaşım selam

bahsettiğin sensörün tedarikçisi Türkiyede varmı ulaşım bilgileri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,912
Kullanıcılar
450,200
Son üye
yasaryasar2234

Yeni konular

Geri
Üst