Sıcak metal algılayıcılar

vardiyacı

Üye
Katılım
18 Mar 2016
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
37
Sıcak metal algılayıcıların testini infrared ledlerle yapabilirmiyiz
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Algılayıcı sıcak metali nasıl algılıyor metalden yayınal kızılötesi dalga boyu ile algılıyor ise olur ama farklı bir dalgaboyunu sezip algılıyorsa olmaz.

Şu anki algılayıcınızın marka modelini verirseniz hangi mantıkla sıcak metali algıladığını datasheetinden bakıp size fikir verebiliriz.

Mümkünse sensorunuzun etiket resmini eklerseniz faydalı olacaktır.

Kolay gelsin.
 
Sıcak metalden kastınız ergimiş sıvı metal ise sağlıklı okumanız süz konusu bile değil mutlaka termokupl kullanmanız gerekir, yok bahsi geçen metal katı durumda ise okuyabilirsiniz demir gibi mat olan yüzeylerler de son derece doğru okumakla beraber alüminyum veya gümüş gibi parlaklak yüzeylerde yüzeyin yansımasına göre farklı sıcaklık değerleriyle karşılaşılabiliyor, eğer cıhazımızın 4..20Ma gibi analog çıkışı varsa bunu plc ortamında gösterge sapmalarını yakalayarak, mevcut yüzeye göre kalibre yapmak mümkün veya marka modelini belirtmek istemediğim birkaç ithal ürün bunu yapıyor ancak bunların yüntemi de aynı, bir seferliğine metalin parlaklığına göre sapmaları yakalayarak cihaza bir çarpan giriyorsunuz.
 
Merhaba Serkan_48
Elimden geldiğince açıklamaya çalışayım.
Enerjiyi verip lamba yanınca. Doğal olarak lambanın içinde ki tel kızardığından ışık oluşuyor.
Hot metal dedektörün önüne bu lambayı gösterirseniz hot metal dedektör lambanın kızarmış telini görünce çıkış verecektir. Bu şekilde dedektör test edilebilir.
Sonuçta bu cihazlar haddehanelerde ki hatlarda sıcak demir geçerken algılama yapılsın diye üretilmişlerdir. Ben bu şekilde kullandım. Mutlaka başka sektörlerde de kullanılmaktadır. Şuan için bilmiyorum.
İyi çalışmalar.
 
açıklama için teşekkürler. durumu ben yanlış anlamışım şimdi düzeldi. ben yazınızı led yazınca sensör yeine bu lambayı kullanıyorsunuz anladım. şimdi doğrusunu anladım.

teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst