Sürekli Çalışacak Ve Yetiştirilmek Üzere Eleman Alınacktır.

Wallla hocam, 900 lira ile hem evi geçinderecek, hem arabası olacak, hem çocuğunu özel okula gönderecek bir süpermeni ben görmedim, sen görmüşsün arkadaşı tebrik ederim.
 
arkadaşlar sizler beni yanlış anladınız galibaga ben birilerini ima etmiyorum genel olarak konuşuyorum ama bu konuşmalarımı üstüne alanlar varsa onlardanda özür dilerim hım gelelim benim patronluğuma bizim mesaimiz sahan saat 9 da başlar akşamın uçu acık paydos belli olmaz ustalarım işi kaçta bırakırsa ama şidiye kadar işi akşam işi 8 den önce hiç bıkarmadılar benim verdigim mağaşa gelin ce 1996 dan bu güne kadar çalışan ustama 900 tl magaş veriyorum ama 5000de verseniz benim personelimi benim yanımdan cıkmazlar neden diye soransanız benim personelim bellirlerki onların dertleri benim derdimdir bir sorunların oldugunda personelime önce bana gelin eyer beni aşarsa başkasına gidin derim vede bir taneside başını kadırıp birnin karısına kızına bakmaz gönderdiyimiz yerlerden bir şikayet getirmezler yemek bile çiynenmeden yenmiyor önce patron kazanaçak sonra personel kaznacak patron kazanmadan personel hiç kazanamaz beni bildiyim sistembu

sabah 08:30 akşam 17:30 kimse köle değil değil

ALIMA SRELER - EKLLER - GNLK VE HAFTALIK ALIMA SRELER - FAZLA ALIMA - DER KONULAR // www.MaliForum.Com

kendi kendi ihbar ediyorsun tabiki sen iş ve işçi kanunundan yada devletten büyüksen o ayrı bir durum senin ne dediğinin önemi yok kanun ne diyor

kanun derki 1 işçi en az asgari ücret almalıdır e sen 900 lira veriyorsan sorun yok

1 işçi haftada en fazla 45 saat yemek molaralı dahil yada yemekler hariç 40 saat çalışabilir
sabah 9 akşam 8 11 saat yapar
1 saat yemek 10 saat e sen cumartesi de çalıştırıyorsundur 6X10: 60 saat

sorun sende değil aslında senin gibi işçi haklarını yiyen işverenleri takip ve denetim yapmayan devlette ben 1640 lira alıyorum ve yetmiyor diyorum ek iş yapıyorum bana bi yazarmısın 900 lira nasıl özel okul falan olmazsa ben gittigim kursları bırakayım o bize nasıl geçinilir kursu versin

bu da en düşük özel okul ücretleri 2011- 2012 Özel Okul Ücretleri - Özel Okul Fiyatları en düşük 12 bin var 2 çocuk 24 bin aylık 2000 lira demek 900 lira ödüyorsa

helal olsun
 
Adamın özelliklerine işine göre 1600tl maaşı beğenmeyebilir. Özel okul olayına gelince senin çocuğun okuyabiliyorsa işçininkide okur. Ben 95 mezunuyum Şerif kardeş.
 
Gene polemik olmuş... :)

Sayın Mehmet Tonbul'un 16 yıllık 900 TL maaşla çalışan ama süper bir dairesi, arabası olan, çocukları özel okullarda okuyan ustası;
muhtemelen İÇ GÜVEYSİdir. Dostlar alışverişte görsün diye çalışıyordur... Ya da 900 TL resmi görünen maaşıdır. Normali 3-4 binliradır... :)

Ya da ben matematikten hiç anlamıyorum... :)
 
1.900 lira maaş alan biri çocuğunu özel okula gönderebiliyormuş kedi alabiliyormuş almak sorun değilde yıllık vergisi maaşından fazla. üstelik 160m2 dairede kalorifer ile ısınabiliyormuş.
2.patron çocuğu olmak daha zormuş. 25 yaşına gelene kadar tabii. 25 ten sonra babası yaşındakilere azar basarken kolay oluyormuş.
3.mühendisin 10 yıl 800 lira maaş alması çok normalmiş. 10 yıl sonra değeri artıyormuş.
4.3 yıl boyunca hiç izin kullanmayanlar da varmış.
5.800 tl maaş alıp buraya yazan ve elektrikçi ilanına "aynı yakada olsaydık başvurabilirdim" diyen mühendisin bu davranışı alçak gönüllülükmüş.
6.iş itibar tartışmasına gelince okuduğu okulu söyleyip itibarının yüksek olduğu ima edilebiliyormuş.
7.önce "burdan ne sana ne de bana para kazandırmazlar" dedikten sonra iş ilanları bölümünden arkadaşına eleman bakılabiliyormuş.

1.parantez içinde yan geliri var yazmayı unutmuşsunuz.
2.herkes yaşadığını bilir hangisi hangisinden daha zor tartışması kısır bir döngüdür.
3.bunu keşke ygs yollarında ter döküp hedef olarak bu bölümü seçenlere söyleyebilsek , inandırabilsek. hala isteyen olur muydu acaba ?:)
4.yazık kardeşim yazık toplum yararına olsa tamamda kişiye çalışıyorsunuz hakkınızı kullanın.sadece kendinize değil ailenize de yazık.herşey kararında değil mi? nedense her patronda aynı şeyi görüyorum. "çalışma arzusu". peki neden ? neden çok çalışıyorum ki? cevabı çok basit . patron renosunu satıp bmw alacakta ondan. işçi canı çıkana kadar çalışsa ne değişir ki ? maaşına ne kadar eklenir? ve buna değer mi ? insanları/çalışanlarınızı kendi çıkarlarınız üzere vatan millet sakarya gibi göstermek nasıl bir anlayış onu anlamadım.herşey kararında güzeldir önce bunu bilin. kardeşim bırak adamı akşam gitsin çoluğunu çocuğunu sevsin bırak adam izin kullansın bırak çocuğuyla karısıyla bi kahvaltı yapsın. sende binmeyiver bmwye. ibadet bile kararında olurken işçileri 20:00 21:00 gibi bırakıp izin vermeyip köle gibi ucuz maaşa çalıştırıp hepsinin üstüne yeri gelince köpek gibi azarlayanlar bunun hesabını nasıl verebilirler.

5. mühendisi kafasında büyütüp yeni mühendisin alan konularındaki cahilliğini fırsat bilip tecrübe kazanana kadar burnunun sürtülmesinden hoşnut olanlara ne desem boş.arkadaşa not: herkes işini yapsın arkadaşım bırak elektrikçiler elektrikçiliği yapsın mühendissen mühendislik yolunda tecrübe kazanmaya bak. 5 yıl gider inşaatlarda kablo çekersen kimse sana 5 yıl sonra yetişmiş mühendis demez. 800 lira çalıştığınla kalırsın. herkes kendi alanında tecrübe edinsin. çünkü alanlar farklı herkesin işi farklı. eczacıya mesleğini 20 yıl filan yaparsan doktor olursun dermisiniz ? hayır. peki yeni doktora yetişmek için eczacı olarak başla dermisiniz ? yine hayır. o zaman tekniker/teknisyen/elektrikçi ve mühendis arasınadaki bu tarz tartışmalarda da aynı fikirde olunuz.
6.okuduğunuz okulun hiçbir önemi yok. Burada sizi temsil eden (itibarınızı belli eden) yazdığınız mesajlar ve görünen fikirleriniz.
7.ne diyim hayırlısı olsun genede.


ÇOOK ÖNEMLİ NOT: ara ara yazılanlara cevap verdim. hepsini üstünüze alınmayın sadece yazdıklarınızın arkasındaysanız üstünüze alının. bütün cümleler sadece size ait değil konu açılmışken diğer patronları da göz önünde bulundurarak genelleme yaptım.örnek işçileri azarlama konusu belki siz böyle birşey yapmıyosunuzdur ama yapan patronları göz önüne alarak söyledim. tartışma durumunda bu şekilde oluyor. kişiyi değil kişileri konuşmak durumundayız.
yazı uzun oldu. okuyanlara teşekkür ederim.
 
Az maaşı beğenmeyen çok maaşı bulamaz. Son derece yanlış bulduğum bir atasözü...
Bunun asıl doğrusu... az maaşı beğenen, az maaşla yetinen biri ömrü boyunca çok maaşı bulamaz.

Nedeni de çok açık. Az parayı kendine yeterli gören, bundan şikayetçi olmayan bir çalışan neden fazla para istesin ki. Bu para kendine yetmiş de artmış işte...

Buna örnek de bu konu içinde mevcut... 16 yıllık usta olup da hala 900TL ye talim eden bir usta.
800TL maaş alan kendini geliştirmiş ama nedense 1600TL gibi çok iyi olduğunu düşündüğü bir ücret karşılığında elektrikçi olarak bile çalışmaya dünden hazır mühendis meslekdaş.

Ben iş hayatıma ilk atıldığımda bir yandan yüksek lisansa devam ediyor diğer yandan da yarım gün patron şirketinde çalışıyordum. Aldığım para bugünün karşılığı 1500 TL den fazla idi. ve bunu da az buluyordum. Birkaç tecrübeden ve haksızlıklardan sonra bir daha patron şirketinde çalışmamaya kesin karar verdim. Yüksek lisans ve askerlik biter bitmez aldığımın 3 katı parayı talep ettiğim büyük bir şirketde çalışmaya devam ettim.

Şu anda çalıştığım şirkette de 15 yıllık düz bir elektrikçi bile net 3000 TL den fazla alıyor. Fazla mesai ile 4000 i geçiyor. Yılda 4 hafta yıllık izni, 29 ekim, 1 mayıs, 19 mayıs, 23 nisan günlerinde resmi tatili var. Cumartesi, pazar ise tam gün tatil.
 
Düşük Maaşla başlarsan düşük gider, 800 lira işe başlarsan 10 yıl sonraki ücretin 3 bin liradan fazla olmaz. Kardeş acemi isen bile okuduğun okul, harcadığın emek ve aldığın sıfat sebebiyle bu fiyatı kabul etmemelisin, bir pratisyen doktor 800 tl ile işe başlar mı? Yeni mezun pratisyen doktor çok mu her konuya hakim. Bi de deneyimin hangi konuda olduğuda önemli, 20 sene eczacılık yapan kişi doktor olamayacağı gibi güzel bir örneklede bu durum anlatıldı. Kurumsal firmalar dışında çok büyük kısım için maaşlar komik seviyelerde. En azından elektrik ve mekanik alanlarda durum böyle. Bakın ben devlet deyince ne işiniz var kpss falan filan diyenler, 900 liraya akşam sekizlere kadar adam çalıştırmayı sevdikleri için bu duruma karşı çıkarlar. Devlete giripte ne olacakmış, tabiii insanlar girmesin devlete girip sizin şirketlere köle olsun. Kendini ne kadar geliştirirsen geliştir, patron yada patronun cocuğu olmadığın sürece elde edeceğin gelir sınırlıdır.Bu sitede "çok tecrübeli-kendi ifadesidir" mühendise 2 bin lira vermeyi düşünen insanlar gördük. Burda en çokta maaşlı çalışmayı düşünen elemanada görev düşüyor, baktın şartlar kötü kendin bir çıkış noktası bul, ister kurumsal firmaya girmeye çalış ister kamuya ama yeter ki sömürülme. Ben kamuda kariyerli bir meslek için sınavlara niye hazırlanıyorum, yoksa ailemden uzak bir şantiyede 2 bin liraya saha mühendisi olarak elimde telsiz, beyaz baretimle mühendislik hariç her şeyi yapabildiğin ve her şeyden sorumlu olduğun bir işte çalışmayı bilemezmiydim ama ben böyle bir çalışma şeklini istemiyorum. Türk firmalarına ait şantiyelerde yada küçük firmalarda bol emek gücü harcanan işleri istemiyorum. Sabah 8 de başlayan, akşam 8-9 da biten , cumartesi çalışmayı kanıksamış, yıllık izinin istemenin suç olduğu , resmi günlerde çalışmanın normal karşılandığı, maaşın düşük ve hep geçikmeli ödendiği, sgk priminin asgari ücrettten yattığı, hep işsizlikle insanların tehdit edildiği,benzer işlerde çalışmak istemiyorum. Ben mühendisim , ben van gogh sergisine arkadaşlarımla gitmeyi, film festival haftalarını takip edebilmeyi, sinemlarda vizyondaki filmleri izleyebilmeyi, arkadaşlarımla haftasonu şehir dışına tracking yada dağa tırmanma yada göllerde balık tutumayı sağlayacak zamanı verebilen ve o sırada benim eğitimime ve ünvanıma yakışacak ücreti veren ,insani değerlerin korunduğu çalışma hakların yasalarla belirlendiği, sosyal hakların sen istemeden sana verildiği bir iş istiyorum, bunun için çabalıyorum. İnsan bir ömür mutlu olmak istiyorsa sevdiği işi yapmalı, iş hayatında yaptığın seçimler bekar olanlar için evleneceğin eşinin durumu ve statüsünüde belirler. Eğer bu istediklerimi yapamazsam şansımı yurt dışında denemeyede kararlıyım, çünkü Türkiyedeki patron zihniyetine köle yada esir olmak istemiyorum.
 
Son düzenleme:
1.900 lira maaş alan biri çocuğunu özel okula gönderebiliyormuş kedi alabiliyormuş almak sorun değilde yıllık vergisi maaşından fazla. üstelik 160m2 dairede kalorifer ile ısınabiliyormuş.
2.patron çocuğu olmak daha zormuş. 25 yaşına gelene kadar tabii. 25 ten sonra babası yaşındakilere azar basarken kolay oluyormuş.
3.mühendisin 10 yıl 800 lira maaş alması çok normalmiş. 10 yıl sonra değeri artıyormuş.
4.3 yıl boyunca hiç izin kullanmayanlar da varmış.
5.800 tl maaş alıp buraya yazan ve elektrikçi ilanına "aynı yakada olsaydık başvurabilirdim" diyen mühendisin bu davranışı alçak gönüllülükmüş.
6.iş itibar tartışmasına gelince okuduğu okulu söyleyip itibarının yüksek olduğu ima edilebiliyormuş.
7.önce "burdan ne sana ne de bana para kazandırmazlar" dedikten sonra iş ilanları bölümünden arkadaşına eleman bakılabiliyormuş.

1.parantez içinde yan geliri var yazmayı unutmuşsunuz.
2.herkes yaşadığını bilir hangisi hangisinden daha zor tartışması kısır bir döngüdür.
3.bunu keşke ygs yollarında ter döküp hedef olarak bu bölümü seçenlere söyleyebilsek , inandırabilsek. hala isteyen olur muydu acaba ?:)
4.yazık kardeşim yazık toplum yararına olsa tamamda kişiye çalışıyorsunuz hakkınızı kullanın.sadece kendinize değil ailenize de yazık.herşey kararında değil mi? nedense her patronda aynı şeyi görüyorum. "çalışma arzusu". peki neden ? neden çok çalışıyorum ki? cevabı çok basit . patron renosunu satıp bmw alacakta ondan. işçi canı çıkana kadar çalışsa ne değişir ki ? maaşına ne kadar eklenir? ve buna değer mi ? insanları/çalışanlarınızı kendi çıkarlarınız üzere vatan millet sakarya gibi göstermek nasıl bir anlayış onu anlamadım.herşey kararında güzeldir önce bunu bilin. kardeşim bırak adamı akşam gitsin çoluğunu çocuğunu sevsin bırak adam izin kullansın bırak çocuğuyla karısıyla bi kahvaltı yapsın. sende binmeyiver bmwye. ibadet bile kararında olurken işçileri 20:00 21:00 gibi bırakıp izin vermeyip köle gibi ucuz maaşa çalıştırıp hepsinin üstüne yeri gelince köpek gibi azarlayanlar bunun hesabını nasıl verebilirler.

5. mühendisi kafasında büyütüp yeni mühendisin alan konularındaki cahilliğini fırsat bilip tecrübe kazanana kadar burnunun sürtülmesinden hoşnut olanlara ne desem boş.arkadaşa not: herkes işini yapsın arkadaşım bırak elektrikçiler elektrikçiliği yapsın mühendissen mühendislik yolunda tecrübe kazanmaya bak. 5 yıl gider inşaatlarda kablo çekersen kimse sana 5 yıl sonra yetişmiş mühendis demez. 800 lira çalıştığınla kalırsın. herkes kendi alanında tecrübe edinsin. çünkü alanlar farklı herkesin işi farklı. eczacıya mesleğini 20 yıl filan yaparsan doktor olursun dermisiniz ? hayır. peki yeni doktora yetişmek için eczacı olarak başla dermisiniz ? yine hayır. o zaman tekniker/teknisyen/elektrikçi ve mühendis arasınadaki bu tarz tartışmalarda da aynı fikirde olunuz.
6.okuduğunuz okulun hiçbir önemi yok. Burada sizi temsil eden (itibarınızı belli eden) yazdığınız mesajlar ve görünen fikirleriniz.
7.ne diyim hayırlısı olsun genede.


ÇOOK ÖNEMLİ NOT: ara ara yazılanlara cevap verdim. hepsini üstünüze alınmayın sadece yazdıklarınızın arkasındaysanız üstünüze alının. bütün cümleler sadece size ait değil konu açılmışken diğer patronları da göz önünde bulundurarak genelleme yaptım.örnek işçileri azarlama konusu belki siz böyle birşey yapmıyosunuzdur ama yapan patronları göz önüne alarak söyledim. tartışma durumunda bu şekilde oluyor. kişiyi değil kişileri konuşmak durumundayız.
yazı uzun oldu. okuyanlara teşekkür ederim.

evet 3 yıl izin kullanmadım ama parasını aldım ben çalışmayı seven bir adamım
 
Bende aradaki sayfalardaki yazıların hepsini okumadan genel olarak belli bir yaşın getirisiyle biraz yorum yapayım;

1-Sürekli çalışacak ve yetiştirilmek üzere eleman arayan firmalar, genellikle niyeti ucuz eleman çalıştırmaktır. Vede genellikle böyle ilan veren firmalarda devamlı bir eleman sirkülasyonuda vardır. Sürekli çalıştırmada ki kasıt, işin sürekli olduğunu belirtip istediğiniz ücreti düşük söylemeniz içindir. Bir firma niye yetişmiş değilde acemi arar?? Piyasaya işi bilen usta personel yetiştirmek gibi bir ulvi görev mi yoksa ucuza çalıştırmak için mi? Cevabı malum.

2- Piyasa şartları dediğimiz, rekabet sonuçu oluşan bu şartlarda işçi kesim yani maaşlı kesim emek sömürüsü altındadır. Kendi de bir zamanlar böyle şartlara tutulan kişiler , iş veren konumuna geldiğinde aynısını çalışanına yapar. Eline kontrol kalemi, pense alan her kişi elektrikçi oldu diye dert yananlar, bu insanları ucuz iş gücü diye piyasaya süren kişlerdir.

3- Elektrik formenleri, ustaları, teknisyenleri hatta taahhüt alanında çalışan mühendislerde dahil olmak üzere elektrik sektöründe çalışanlar nerdeyse mevsimlik işiçiye dönüşmüş insanlardır. iş var gel, iş yok git. Burda sürekli çalışma kelimesi insanlara güven duygusu vermesi içindir. Bak sürekli diyorum ha!!! Sürekli olduğu için 16 yıllık usta 900 liraya çalışmak zorunda kalmıştır. En düşükten ödenen sigortası ve her ay düzenli olmasada verilen maaşı yeter ona.!!

4-Peki bu iş verenler niye devlette çalışmaya karşıdır. Niye özel sektörü tavsiye ederler, acaba 16 yıllık usta özeli seçtiği mesleğini yaptığı için memnun mudur??? Elektrikte emek gücü harcayanların çok büyük çoğunluğu günümüzde mesailerde dahil 2 bin liranın altında çalışıldığını kimse bilmiyor mu? Yeni yaşı 21 devlete giren evrak yada vezne memuru yılların ustalarından daha fazla kazandığını bilmiyor mu? Yolda arabayı çeviren polise çorba parası diyecek olan usta o polisten 3-4 katı düşük maaş aldığının farkında değil misiniz? Niye o zaman özel sektör tavsiye edilir? Herkesin patron olmasını istediğinizide sanmıyorum tabiiki. Sebep kabul edilsede edilmesede memurluk getirdiği şartların fazla dile gelmesi , piyasada çalışan insanlarında sömürüldüğünü farkına varması, personellerine bu şartları hiç bir zaman verilmeyeceğini bilmenin getirdiği savunma mekanizmasıdır.

5-Eğer bir işte süreklilik önemli ise Devletten dahi iyi bir iş verende yoktur.

6- Bir işte önemli olan kazandın parayı harcayabileceğin vaktin olmasıdır. Malesef günümüzde ne para nede vakit verilmemektedir.

7-Asgari ücretten sigortanın ödenmesi, çalışanın emekli olduğu zaman düşük emekli ücreti, işten çıkarıldığı zaman düşük kıdem tazminatı, düşük işisizlik parası alacağın demektir. Yani sadece sana yapılan bir kötülük değil ailene ve geleceğine yapılan bir kötülüktür. Çocuğun bir lokmasını patronuna vermek demektir. Hacı olmuş, haramdan sakınan bazı iş verenler gördüm ki çalışanı asgari ücretten sigortalı yapar, yani vergi kaçırır, vergi kaçırmakta o ülkedeki tüm vatandaşların kul hakkını yemektir. Bu nasıl körlüktür anlamam. Devletten çok zenginmi ki fazla vergi ödesin!!! Burda sorun verginin yüksek olması değildir, emin olun 50 lira bile olsa vergi bunuda kaçırmaya çalışırlar, çünkü büyüklerinden böyle görmüşlerdir, piyasanın yazılı olmayan kuralı budur. 50 lira derken, çalışanına geçim indirimini ödemeyen firmalarda yine bunlardır.

8- Asgari ücretten sigorta yapan firmaların çoğu cumartesi günleride çalışır, elektrik alanında bu akşama kadardır üstelik. Haftaiçi mesailer yetmezmiş gibi haftasonuda çalıştırır. Kanunlar ne demiş kimin umrunda!!!! Çünkü büyüklerinden öyle gördüler, onlar ne yaptıysa bizde aynısını yapalım.

9- Tavsiyem çok muhtaç durumda değilseniz, gönlünüze yatan bir iş değil ise lütfen böyle işleri kabul etmeyiniz, bu arada başka fırsatları kaçırmanız muhtemeldir.

10- 800 tl aldı diye mühendisi tebrik edenler, bu mesleğin en okumuş adamın değerinin bu olmasına sevinmeniz, sizinde bu durumdan fazlasıyla etkileneceğinizi bilmeniz gerekir, 800 lira ile mühendisin işe başladığı piyasa eminim ki bir çok iş verene büyük paralar kazandırmayacağı açıktır!!!.
 
arkadaşlar ne oldu çokmu şasırdınız sizler güvendiyiniz ustalarınıza veya şentiyelerinizi teslim ettiginiz ustalarınizı paranın gücü ile çalıştrıken ben minnet ve vefa uymaları vede onların bana kıbde etmelerini sağlıyorum bu şekilde çok daha vefa ve minnet doyarlar ken kendilerine ve çocoklarına yaptığım masraflarıda vergilerimden düşüyorum sizler 1milyarlık işin başana koydugunuz satiye şefi aynı zamanda ustaıza vede 20 persunelin başıda duran 16 yıllık çalışanınıza nekadar magaşla çalıştırırsınız ve malzemenizi ne kadar emanet edebilir siniz vede yüzde kaç fire verdirirsiniz bunların cevapların aylık magaşla çalışan derki patronmu bitti bir olmazsa biri olur ama vefa lile çalışan bunu demez.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst