sürücünün faz koruma üzerindeki etkisi

Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar panoda taktığım fazkoruma rölesi sürücü çalışınca çıkışı kesiyor. bikaç saniye sonra tekrar çıkış verip geri kesiyor sürücünün motoru çalıştığı sürece devam ediyor.sürücü parazitmi yapıyor diye denemek için dışardan besledim. O zaman normal çalışıyor.sürücnün sigortası ayrı ama yinede yapıyor.Bu konuda bilginiz varsa vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet surucu motor koruma rolesını etkılemektedır.
 
kardeş panonun içerisinde olabildiğince invertörden uzak tutsan belki işe yaraya bilir ben daha farklı bir sorunla karşılaştım invertörün biri çalıştığında diğerinede komut vermiş gibi diğeride çalışıyordu mantıksız ama gerçek invertörlerde aşırı manyetik olanağı var birde giriş şokbobinin varsa allah kolaylıkversin derim tenks
 
sürücüler için giriş ve çıkış filtresi kullanılmalıdır. ayrıca sürücüden motora kadar bledajlı ve ekranlı kablo kullanmak gerekir.
 
Sürücünün elektomanyetik bozucu etkisinden kaynaklanmaktadır. Sürücü alırken EMC filtreli alınması bu yüzden çok önemli heleki büyük güçlü sürücülerde. Aynı problemi elektronik zaman rölesinde yaşamıştık hemde aynı panoda değillerdi. Zaman rölesi yan panodaydı sürücü ise 400kW. Tek çare eski bir mekanik zaman rölesi bulup takmak oldu. Ancak böyle çözebildik.
 
kesinlikle emc filtresi takmanı tavsiye ederim. Hız kontrollerinin şebekeye verdiği harmonik etki sana bu problemi yaşatıyor.
 
Kullandığınız sürücüde taşıyıcı frekans ayarı yapma imkanınız varsa, taşıyıcı frekansı düşürmek sürücünün yaydığı gürültüyü azaltacaktır. Diğer arkadaşların da dediği gibi EMC filtre de kullanmanız gerekebilir.
Kolay gelsin
 
Anahtarlama frekansını düşürmek sorunu çözecek olsada motor terminallerinde elektriksel gürültüyü arttıracaktır ( Gerilim şekli bozulacaktır ). Bu zaman içinde motora zarar verebilir.
 
parazit yapıyor büyük ihtimalle kardeş
,
 
sn kontrolcu kardeş
aynı problem bizimde başımıza geldi * marka fkr kullandığımız sürücülü panolarda problem çıktı görüştük saha da beraber oilaskop vb cihazlarla ölçümler yapıldı iç devresinin aşırı hassas bölgesi tesbit edildi onlar üzerinde çalışıyor bizse daha ucuz marka faz koruma kullanmaya başladık şimdi problem yok dc beslemeyle çalışan faz koruma kartları yada rölelerdede frekan olmadığından problemsiz çalışıyor haberin olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,826
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst