sürücünün faz koruma üzerindeki etkisi

bu yaşadığın problem iletim yollu parazirlerden kaynaklanmaktadır 1 mikro farad X2 tipi faz(R,S,T) ile nötr hattı arasına kondansator ... ayrıca 0.1 mikro farad X2 tipi kondansator koyman gerek 1 mikrolara 150k ohm 1 waat 0.1 mikro yada 2 mega ohm 0.5 watt dirençleri parelel bağlaman senin için iyi olur kolay gelsin:)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dün yazdıklarım biraz aceleye geldi bazı şeyleri atlamışım bidaha yazma gereği hissettim.Basit bir filtre ile belki kurtarabilirsin diye düşünüyorum umarım yardımı olur.Öncelikle her fazdan nötr'e 1 er adet 1 mikro farad-250V~ X2 tipi kondansator koymalısın her bir kondansator e paralel 150 K ohm 1 watt direnç.Nötr hattından toprak hattına 0.1 mikro farad - 250V~ X2 tipi kondansator ve bu kondansator e paralel 2 mega ohm 0.5 watt direnç koyarak yapacağın filtre düşük frekanslardaki parazitlerden etkilemeyi önleyecektir.bu filtre yi motor sürücüne mümkün mertebe yakın koyarsan kaynağından olayı bitirmiş olursun. umarım işini görür kolay gelsin
 
Sürücülerde EMC filtre diye bahsettiğiniz tam olarak nedir, ne görevi vardır, sürücülerin hepsinde bulunur mu, bir de sürücülerin fazlaca manyetik alan oluşturduğundan bahsetmişiniz.
peki tekstil fabrikalarında özellikle inverter sayısı çok fazla,panoda da ayrıca bulunmakta fakat panodaki diğer elemanlara olumsuz etkisi olmuyor,tabii inverterin şebekeye verdiği harmonikler dışında. bunun nedeni ne olabilir. yardımlarınız için tşk ederim.
 
EMC filtre:Elektromanyetik parazitlenmeyi sönümlemede kullanılan filtre çeşitlerine verilen addır.kondansator ve bobin(genellikle toroid çekirdekli) kombinasyonlarından oluşmaktadır.emc filtresi Sürücülerde bulunması gerekir hele hele ce markalandırılması varsa %100 vardır.emc filtresi cihazın şebekeye verdiği veya şebekenin cihaza verdiği parazitleri iki taraflı önlemekte kullanılır.Emc ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için :www3.dugus.edu.tr/lsevgi adresinde ve www.nklelektronik.com adresinde Laboratuar sekmesinin altında bulunan dokumanlar sekmesindede yararlı bilgilere ulaşabilir hepinize kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,650
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst