Sürücü ve Pano Altyapı Öneri ?

IbrahimGultepe KTD

Katılımcı Üye
Merhabalar bir proje yapıyorum bu projede 4 tane motorum var 2 tane direk kalkış 2 tane sürücü ile kontrol edeceğim ;
Projeyi Delta plc ve delta sürücüler ve direk kalkışıda schneider ve ya Ls kontaktör ve mkş ile yapmayı düşünüyorum ama böyle bir madde mevcut ;
''Elektrik Motorlarının UL, 480V/3ph/60Hz olması gerekmektedir.'' biz buna göre motorları motor tedarikçisinden alacağız ama benim sorum panoyu normal tr deki gibi toplayacağım motorlar için sürücü ve kontaktör seçimi yaparken ve panoyu dizerken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir ? Önereceğiniz ürün kod var ise yazabilir misiniz ?

Elektrik Motorlarının UL, 480V/3ph/60Hz olması gerekmektedir
Bu etiket eksik . Nominal olarak 60 Hz elektrik üretimi yapan bir avrupa devleti var mı ben hiç bilimiyorum . 50 Hz ile beraber nominal değerler veren bir kısım daha olmalı .

Alıntı : https://elkmotor.com.tr/plaka-etiket-ornek-gosterimi

Adsız.jpg

Görüştüm firma ile besleme gerilimi 460V yani motor da sıkıntı yok sürücülerde zaten çoğu sürücü 460 v a kadar destekliyor max 528 VAC kullandığım sürücü modeli manuelinden baktım . Direk kalkış için olan motor koruma ve kontaktör seçimini için ise kontaktörler 24vdc seçeceğim 24vdc çıkış güç kaynağım nasıl olsa var panomda öyle düşünüyorum diğer direk kalkış motorlarım içinde .

Amerika-Meksika gibi ülkelerde lokal voltaj 3 faz için 440-460/60Hz gibi değerlerdedir. Etiketini attığınız motor uygundur. Inverterler de genelde 380-480V AC ile çalışır. Ayrıca +/- %10 gibi toleransa sahiptirler. Kontaktör grubuna gelirsek DC seçmeniz isabetli olur. Enerjinin direkt şebekeden mi yoksa genaratör ile mi verileceğini mutlaka sormanızı öneririm. Çünkü bu ülkeye yaptığımız bir projede generatörden besleme yapılmış ve harmonikler nedeniyle çok zorluklar yaşamıştık.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,230
Son üye
sabri erdogan

Yeni konular

Geri