Sürücü tamiri hk.

akg

Katılımcı Üye
Katılım
21 Kas 2014
Mesajlar
466
Puanları
56
Yaş
43
Arkadaşlar bozulan yanan kartların tamirini yapan bir yer biliyormusunuz veya kendi imkanlarımla tamir edebilirmiyim. CWD556 step motor sürücüm arızalı, motor kabloları birbirine temas ettiğinde içindeki dirençlerin bir kaçı patladı veya söküldü (elektronikçilerin bunu nasıl ifade ettiğini bilmediğimden kusurumuz affola :) ) yenilerini taktım fakat hala çalışmıyor. bağlantıları yaptığımda hışırtılı bir ses çıkıyor sürücüden ama yeşil ışığı yanıyor. mach 3 ten motoru hareket ettirdiğimde motordan da aynı hışırtılı ses çıkıyor ama dönmüyor. diğer sürücüye oranla trafo su daha çok ısınıyor. sorunun kaynağı bu şekilde tespit edilemez belki ama belki basit bir çözümü vardır diye yazıyorum saygılar.
 
Muhtemelen sürücünün üzerinde halen daha arızalı olan parça yada parçalar var ve kısa devreye yol açtığından trafonun ısınmasını sağlıyor olabilir. Bahsettiğiniz gibi bir kısa devre olayında dreçler en son arızalanan elemanlar olur genelde dinçlerin dayanıklılığı nisbeten entegre ve kondansatörlere göre daha yüksektir. tabiki elinizdeki sürücüyü görmeden kimse kesin bişey söyleyemez bence, yakınlarınızdaki bir televizyoncu v.s. elektronikten anlayan birine gösterseniz daha faydalı olabilir.
 
öyle bir yer var ise haberimiz olması iyi olur. Bir ara bende bütün bozuk kart,encoder,plc vs vs bir yere göndermek istedim ama profesyonel bir yer bulamadım :S
 
İzmir için Tektest ve Egem elektronik profesyonel olarak onarım yapıyorlar.İnternet siteleri var oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.
 
Ben kart tamiriyle uğraşıyorum.şimdiye kadar 100 den fazla kart tamiri yaptım.sürücü kartlar içinde yapılamayanlarda oldu tabiiki.
@akg senin kartın sorunu, mosfetlerden bozuk olan var veya mosfet sürücüsü de arızalı olabilir.
 
@turgut94 konuya çok hakim değilim sadece drinçleri değiştirebildim mofsetleri değiştirebileceğimi pek sanmıyrum göndersem karta bakabilirmisiniz acaba sizce tamir ettirmekmi yoksa yenisini almakmı daha mantıklı, bu gün bir kaç televizyon tamircisine gösterdim pek bişey anlamadılar yenisini al daha iyi dediler.
 
gönder tamir yoluna gidelim,tamirden sonra tekrar kullanabilirsin hiç bir sakıncası yok.
 
O abiler arkadaşlar arabası bozulunca yenisini mi alıyormuş!
 
Bozulan şeyin fiyatı tamirat masrafından ucuzsa neden tamir etmekle uğraşasınki
 
@turgut94 hocam bu gün çok enteresan birşeyle karşılaştım. sürücüyü size göndermeden önce son birkez daha deneyim dedim bağlantıları yaptığımda eski hışırtı yoktu motora hareket gönderdiğimde motoruda dönderiyordu. fakat diğer 3 sürücünün dönderdiği motor sesinden biraz farklı bir ses çıkarıyor aynı motoru diğer 3 sürücüyle denedim ses normal aynı ama arızalı olan ve her ne hikmetse çalışmaya başlayan sürücüye bağladığımda ses biraz farklı çıkıyor ama motoru dönderiyor. Dönderme adımları biraz farklı olurmu diye deneyebilecek sistemim yok ama mach 3 te belli bir koordinata hareket için geçen süreleri ölçtüm hepsinde aynı bu şekilde kullanmamda bir sakınca varmı sizce.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,232
Kullanıcılar
450,072
Son üye
metin ersoz

Yeni konular

Geri
Üst