Sürücü ile Frenli Motor Kontrolü

Üstat Motor geldi fren montajlı halde ek de resmi iki yöntem vardı ya ben bunda karar kıldım ve bağlantıları da bu şekilde yapacağım aşağıda taslak bir çizim yaptım kontrol edebilir misiniz üstat . @

Tepkiler:kocamanusta

bağlantılar doğru.
role ve fren devresi için mutlaka koruma yapmalısınız.
role için otomatik sigorta, fren devresi içinse MKŞ kullanmanızı tavsiye ederim.

bağlantılar doğru.
role ve fren devresi için mutlaka koruma yapmalısınız.
role için otomatik sigorta, fren devresi içinse MKŞ kullanmanızı tavsiye ederim.
teşekkürler üstat iki bağlantıları yaptım test ettim iki yöntemizde 03:00 :1 ide 03:00 21 olarakda 03:00 :1 daha iyi oldu gibi birşey daha farkına vardım bunuda söyliyim madem bu kadar detaya indik bir başkasıda yaparsa aklında soru işareti kalmasın diye 03:00 :1 i olunca sürücü on olunca freni açma yöntemi daha doğru gibi geldi bana üstat çünkü sandığımız gibi değil motor stop olur olmaz fren şak diye tutmuyor yine sürücü tam yavaşlama süresi bitince röle çekmeyi bırakıyor ve fren tutuyor yani şak biz 50 herzde stop verdik şak 50 herzde stop gelir gelmez sürücü röleyi kapatmıyor bekliyor kendisi 0 a inince herz o zaman şak tutuyor .

birde üstat sürücünün RC sine bağladığım 220 ye mi sigorta takılmalı ? yoksa araya attığım 220 v röle nin A1 'ine mi görsel bıraktım üstat 3 yeri işaretledim neresine takılmalı en sağlıklısı olması için birde MKŞ den kastınız anlamadım motoru sürücü ile yol veriyorum mkş nereye takılacak ki ?

Ekli dosyalar

• FREN SİGORTA TAKILAN YER.png
    FREN SİGORTA TAKILAN YER.png
    40.2 KB · Görüntüleme: 89
motorun duruş ve kalkış zamanı set değerlerini bilmiyorum fakat sürücü kontağını harici frene göre ayarlamak çok büyük esneklik ve kolaylık sağlar. fren doğru zamanda devreye girip çıktığı için elektriksel-mekanik sistem sağlıklı çalışır. sürücü rolesi bahsettiğiniz gibi ayarlanırsa çalışan yani elektriksel olarak durmamış motoru frenleyerek aşırı ısınma ve hızlı balata aşınmasına neden olabilir.

I : otomatik sigorta (mcb)
II: mkş (monofaze motorlarda kullanılan bağlantı yöntemini kullanmalısınız. benim tavsiyem fazı MKŞ'nin iki kontağından seri geçirip nötürü de diğer boş kalan kontaktan geçirmenizdir)

sigorta ve MKŞ seçimini yük akımlarına göre yapmanızı söylememe gerek yok herhalde.

fren temsili çizimim.jpg

Üstat verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim o şekilde yapacağım bu konu artık arşa çıktı bizden sonrakilere de rehber olur bu konu cefasını biz çektik sefasını çekerler :)

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri