RS 232 OLMAYAN PC DEN PLC YE HABERLEŞMESİ

Katılım
22 Eki 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
SLM :)
Arkadaşlar telemekanik micro serisi PLC ile PC arasında haberleşmek icin com portu olmayan bilgisayarda sorun yaşıyorum. USB den rs232 ye dönüştürücü ve PCMCI den RS232 ye olanlarını denedim, başarılı olamadım (PCMCI dan dönüştürücü satıcıları çok iddialıydı).Eminim sizlerinde ilgi alanına giren vardır.
Seriportlu program kablolarımı kullanabilecekmiyim, bu konuda başarılı olmuş olanlardan yol göstermesini isteyeceğim. Teşekkürler...:):)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
pcmci dan rs232 ye dönüştürücüde sorun yaşamaman lazım.driver ini kurduktan sonra aygıt yöneticisinden çeviricinin hangi port nosunu aldığına bakacaksın.sonra plc programının communication ayarlarına gelip çeviricinin port nosunu ilgili yere gir.ben bu şekilde yapmıştım
 
advanced serial port monitor programını download et.
aynı programdan 2 tane yan yana aç
com portlardan biri USB diğer PCMCIA için değerleri ayarla.
PC' den çık tekrar pc ye gir. böylece çeviricilerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
yani com dan com a bilgi gönderdiğin an diğer sisteminde çalışacaktır.
 
USB'den calisan farkli model birkac RS-232 ve RS-485 cevirici kullandim, daha calismayanina denk gelmedim, hepsi sorunsuz calisti. Ayarlarla ilgili bir hata yapmis olmayin.
 
s-link pcmıa rs232 öneririm vatan computor lar getiriyor yanlıs hatırlamıyorsam 54 tl falan
 
Arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam Telemecanique Micro PLC de RS 232 çıkışı yok zaten RS 485 var. bu yüzden sen ayrıca RS 485 to RS 232 convertor almalısın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst