Robot İçin MOTOR !!!

3L3CTRO

Üye
Katılım
18 Eki 2007
Mesajlar
97
Puanları
1
arkadaşlar merhaba... Okul için bir robot projemiz var ama biraz boyutları büyük.. yaklaşık olarak 50cm x 90cm yüksekliği 25 cm tank mantığı ile hareket edebilen bir robot.. ağırlığı en fazla 100-120 kg kadar.. şuanda çizim aşamasında ve malzeme arayışındayız..en büyük engelimiz motor.. otomobil marş dinamosu kullanmayı hedefledik.. ama uzun süreli çalıştırma için uygun olmadığını araştırarak anladık... sonra kamyon silecek motoru düşündük ama onlarda aşırı amper çekiyorlar ve çok yavaş devirlilir.. o yuzden onuda eledik.. şimdi arkadaşlar bu proje için uygun 12 voltluk bir motor arıyoruz 2 adet olması ve mümkünse boyutunun küçük olması gerekli... bugün akülü tekerlekli sandalyedeki motorları gördüm bunlar hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz..?

Bana öyle bir motor önerin ki arkadaşlar hem güçlü olsun hem 12volt hemde aküyü hemen bitirmesin.. Akü ise 2 adet 12 volt motosiklet aküsü..

şimdiden teşekkür ederim..

kolay gelsin...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Teşekkürler bilgi için. Acaba istanbul ve o bölgede böyle motorların satışını yapan kimseler var mı? varsa fiyatı ne kadardır? bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler,

kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst