Robo Şef: Mutfak Robotu İşte Böyle Olur

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
7kmkVW.jpg


Robo şef, Moley Robotics adlı bir İngiliz şirketi tarafından geliştirildi. Mutfak robotu dendiğinde aklımıza çok da karmaşık olmayan ve mutfak işlerini yapmamıza yardımcı olan cihazlar gelir. Her ne kadar adına robot desek de bizim yardımımız olmadan onlardan fazlaca bir şey beklemek yanlış olur. Ancak merkezi Londra’da bulunan İngiliz şirketi öyle bir mutfak robotu geliştirdi ki, görenler mutfak robotu işte böyle olur dedi. Şirketin üretmiş olduğu ilk Robo şef (Robot Chef) prototipi Hannover Messe (Almanya) fuarında görücüye çıktı.

Robo Şef Hangi Özelliklere Sahip?

Robo şef, sahip olduğu özellikler ile görenleri şaşkına çeviriyor. Uzmanlar, bu yetenekli robotun yemek yapan bir insanın hareketlerini analiz ederek öğrendiğini vurguluyor. Robot, öğrendiklerini komutlara dönüştürerek uygulamaya geçiyor ve bu sayede karşımıza usta bir şef çıkıyor. Robo Şefin eğitiminde ise ödüllü bir aşçı kullanılıyor. Masterchef adlı yemek yarışmasında 2011 senesinde 1. olan Tim Anderson, robotun öğretmenliğini yapıyor. MoleyRobotics, geliştirdiği bu yetenekli robotun gelecekte mutfaklardaki yerini alacağına inanıyor. Şu an iki koldan oluşan bu yetenekli robotun ilerleyen dönemlerde daha da geliştirileceğini vurgulayan şirket buzdolabı, bulaşık makinesi gibi birimleri de içinde barındıran çözümler üretmeyi hedefliyor.

Robo şef‘in kolları Shadow Robot adlı bir firma tarafından üretiliyor. 20 motor ve 24 adet eklem noktasından oluşan bu yetenekli kollar toplamda 129 sensörü üzerinde barındırıyor. Şirket nihai hedef olarak Robo Şef‘i 10 bin sterlin’lik bir fiyat ile her eve sokmayı hedefliyor. Ancak bu yetenekli robota sahip olmak için şu an erken. Araştırmacılar robotun yaklaşık 2 sene sonra hazır olacağını belirtiyor.

Alıntıdır.Kaynak: http://www.bilgiversin.com/robo-sef-mutfak-robotu-moley-robotics/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst