Rink Hattı Nasıl Olmalı?

Bütün yorumların kabul edilir yanları var ve herkese teşekkür ederim.Ancak sorumun asıl cevabını tam olarak alamadım.Rink hattının iki kabinde açık olması ve arasında direk tipi trafoların bulunmaması gerektiğini düşünüyorum.Benim sorum rink hattının arasına trafo konulabilirmi mevzuatta?Arada trafo olduğu için çalıştığımız kabine tersen enerji geliyordu.

Sevgili Kardeşim. Ring hattı üzerinde trafo olması gayet normal . Ancak; eğer yanlış anlamadımsa karşı taraftan gelen enerji(kablo) doğrudan kesiciye bağlı diyorsun bu normal değil. Muhtemelen burası Radial bir çıkışmış ve sonradan Ring haline getirilmiş. Tabiki sizin kusurlu taraflarınızda var. (En başta mahalli topraklama)
Arkadaşımıza büyük geçmiş olsun...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.piramitt,geçmiş olsun ,anlattığınız olayda,kazaya neden olan enerjinin geldiği çıkış radyal çıkış gibi gözüküyor,ring olduğu kurallarına uygun bir şekilde proje ,şema ve levhalarda gösterilmemiş ise burada başka sorumlular da var demektir.Bizde şeması yok demişsiniz.Olmaz sizde de şeması olacak.Zaten kazalar ihmal ve dalgınlık sonucu yapılan bir çok hatanın bileşkesi olarak karşımıza çıkıyor.
Tahminen sizin çıkış önce radyal çıkışmış,sonra ringe dönüştürülmüş.Önemli değil baştan da olsa sonradan da olsa hücre üzerinde ring levhası,KÖK içinde tekhat şeması bulunmak zorundadır.Bunlar olmadan sistemi servise alanlar,bu şekilde işletmede kalmasına seyirci kalan yetkililer tabiki hesabını vermelidir.
 
benim fikrim boyle bir durumda sadece masraflar karşılanabilir gibi geldi.ambulans malzemeler,tabi hasta kalma sakatlık felc filan ömür boyu ssk masrafları ve yasam standartı hesaplanır ssk oder ama ssk sonra bunları suc oranına göre temin eder

Ehliyetli olması ve manevra kendileri yapmaları ve hataya kendileri düsmesinden %60 kendileri kusurlu olabilir
Tedaş %20 kabinde genelde tek hat şeması olmaması,hücrelerde isimlendirmeler olmama gb ve ne olursa olsun sorumluluk alan muh. %20 olur ve ya buna şirkette katılabilir .para miktarı neyse bölüşülür.
 
çalışma alanında 2 ayırıcı var 2 side açık ve kablo direk kesiciye bağlı.
Böyle saçma bir şey ilk defa duyuyorum, bu sistemi yapanlara hemen dava açın kesinlikle kazanırsınız.
 
arıza Bakım onarım işi tedaştan bağımsız tamamen sizin kontrolünüzdeyse nasıl oluyor da o binanın ring e bağlı olup olmadığını bilmiyorsunuz anlamadım.kaldı ki öyle olsa bile kabindeki diğer hücreleri de kontrol etmeniz gerekirdi. fazladan çıkış hücresi varsa sonuçta bi yerlere gidiyordur o enerji ve her zaman o taraftan beslenme olasılığı vardır diye düşünmeniz lazımdı. ucuz atlatmışsınız.
geçmiş olsun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,258
Mesajlar
916,272
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst