Rf haberleşme, protokoller, standartlar ile ilgili yardım

Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
199
Puanları
1
Yaş
44
Herkese merhaba;

Projelerimden birinde kullanmak üzere rf dünyasına adım atmış bulunmaktayım. Bu konuyla ilgili bazı sorularım olacak. Fakat bana yeni başladığım için olsa gerek biraz karışık geldi. Elimde fsk ask gfsk gibi bir çok modül var şuan. Dorji nin, udeanın modülleri yanısıra markasız olanlar da mevcut. Ayrıca rfPIC geliştirme kiti de var.

Udea nın modülleri direkt uart serial üzerinden haberleşiyor. Tek sorun başlangıçta gönderdiği preamble sinyalinden kaynaklandığını düşündüğüm bi saçma sapan veri okuyor alıcı. Fakat bu veriyi okuduktan sonra normal şekilde çalışmaya başlıyor... Preamble sinyalini benim datadan okuyamamam gerektiğini sanıyordum? Anlayamadım o mu başka bişey mi? Sizce nedir?

Dorji nin modülünde bir tür ID sistemi var. Network ID ve Product ID giriyorsun pc deki yazılıma bağlayıp daha sonra sadece kendi networkündeki dorjilerle haberleşiyor teoride. Ama pratikte sorun şu ki, iki ID yi de birbirinden tamamen farklı yapıyorum ve yine haberleşiyorlar... Sorunla ilgili tahmini olan var mı?

rfPIC ile ilgili hiç giriş yapamadım önereceğiniz limkler, örnek projeler örnek kodlar varsa çok iyi olur. Ayrıca daha önce kullanan var mı bu rfPIC i?

Ask modülüyle hiç bir şekilde haberleştiremedim. İçinde modülatör/demodülatör mü yoktur. Yoksa biyerden parazit mi alıyor anlamadım ama data pininde bi pulse var sürekli alıcının. Led bağladığımda hurtbeat yapıyor. Ve hiç değişken değil bu analog çıkış yani sanki mcu yu öyle bi analog için programlamışım da sürekli onu veriyormuş gibi. Vericiden veri gitsin gitmesin hep öyle hiç değişmiyor. Onu hiç anlayamadım zaten.

Ve son sorum zigbee protokolünde bi sistem geliştirmek istiyorum. Ama ne bi örnek proje ne bir döküman bulabildim. Mıcrochipin sitesinde yazana göre rfPIC zigbee destekliyormuş. Zigbee nin avantajlarıysa saymakla bitmiyor, mesh networking, güvenlik...
Zigbee protokolünde nasıl sistem geliştirebilirim.

Tam olarak yapmak istediğim ise ID sistemi ile çalışan böylece sadece belli bi datayı aldıktan sonra çalışmaya başlayan. Bu sayede etraftaki parazitlerden etkilenmeyen ve 3. Kişiler tarafından müdahele edilememesi. Yani bir cihaz ID si bir network ID si birde password oluşturup bu üçü de eşleştiyse o zaman data almasını istiyorum alıcı modülün. Gönderici şekli de aynen bu olmalı. Ve mümkünse mesh network de yapmak istiyorum rf modüller arasında...

Mikroişlemcilerle aram iyi, elektronik bilgim orta, C ile aram iyi... Ne durumda olduğumu bilmek ve ona göre açıklamak isteyen arkadaşlar için.

Eğer sorularım çok yüzeysel ve sığ kalıyorsa lütfen konuya tam olarak hakim olamama verin ve affedin. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst