Rezistans teli yerine ne kullanabilirim?

Hepi

Üye
Katılım
30 Eki 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
20
çok basit bir ısıtma işlemi için bana yaklaşık 12-13 cm kadar bi düz rezistans teli gerek. kendim sarıp onu baya bi ısıtmam lazım ama su anda alabileceğim biryerde yok elektrik sıkıntım yok her turlu voltajı alabilirim yardım eder misiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Neyi tam olarak ısıtacaksınız, sıvı, katı (metali) veya gazı (havayı) mı? Dc düşük voltaj (6-9-12 volt dc, vb.) ile mi çalıştıracaksınız bu kısa rezistans telini veya ac voltaj (6-9-12 volt ac, vb.) ile mi çalıştıracaksınız? Rezistans tellerinin ısıl eşdeğeri hesabıyla ilgili Megep'te "Elektrikli Sobalar" dökümanı vardır.

Not:
Ayni voltaja sahip olan ac (tam sinüs dalgalı) ve dc (tam doğru) akım ayni ısıtma telinde eşit ısıyı (kaloriyi) açığa çıkarır, çünkü omik dirençlerin ac/dc' de böyle özel bir durumu vardır. Ayrıca rezistans telinde, sarımla oluşan ilave indüktans (ac akımda) ihmal edilirse eğer tam omik bir dirençtir. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • 522EE0097.pdf
    645.5 KB · Görüntüleme: 37
Hangi şehirdesiniz? İstanbulda ithalatcıda bir arkadaşım var, olmadı numune kargo yaptırılabilir.

Ama kalınlık ve hangi ortamda kullanacağınız da önemli Binbaşı'nın dediği gibi.
 
elektronik sigara yapıcan da 3,7v cgr18650 cf gibi pil kullanıcan? rezistansı yanlış yaparsan o pil patlar o patlayan elektronik sigaraların sorunu da yanlış güçte rezistansı yanlış pile bağlamak yada kontrolsüz bırakmaları...
 
Ohm değeri ayarlanmış hazır clapton bobin ile güzel işler çıkabiliyor ama, sargıları deneyimli birinin yapması ve bağlantılarda da mekanikte de kusur olmaması lazım.. 2 yıl önce hava alanında birinin sigarası patlamıştı ;) genelde ucuz sistemler tek anahtarla yapıyor, halbuki mutlaka 2 anahtar olması lazım (biri buton diğeri switch gibi).
 
Artık çoğu pil akımı kısa devre korumalı patlama tehlikesi yok. Sony pil kullanıyorum bir sorun yaşamadım.
 
kapatma düğmesi yok buton basılı kalıyor likit kuruyor rezistans maksimum güce ulaşıyor pil ısınıyor rezistansın ısısı da eklenince bom...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst