Regülatör Alımı.

ademcelik

Profesyonel Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,334
Puanları
656
Yaş
41
Arkadaşlar kolay gelsin.
bizim parkların birinde gerilim düşümü var. voltaj regulatörü kuralım diyoruz
ancak kablolar yer altı ve dağıtım harici tip panolar ile sağlandığı için alacağımız regulatörü pano içine almanın ne kadar sağlıklı olduğunu öğrenmek istiyorum.
pano kullanılmalı mı yoksa kendi kabini yeterli olur mu?
Teşekkür Ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
öncelikle gerilim düşümünün sebeplerini araştırmanızı (kablo kesiti uygun mu? enerji geliş istikametinde ki bağlantılarda ve sigorta şalter vb.. gibi devre elemanlarında gevşeklik var mı?) tavsiye ederim.
 
Sn.ademçelik,doangun arkadaşımızın görüşüne katılıyorum.Parkta ne varki bu kadar önemli regülatör koyacaksınız.Enerji aldığınız yerde arayın çözümü.Belki daha uygun başka bir noktadan enerji alabilirsiniz belkide mevcut hattın kesitini artırmalısınız.Yinede regülatör koymaktan yana iseniz harici ortamda mutlaka bir pano veya kabin içine konulmalıdır.Asla kendi kutusu yetrli olmaz.Regülatörün kayıpları ile sarfiyatın artacağını unutmayınız.
 
adem bey merhaba harici tip panolar uygun tesis edilmediği zaman çok problem çıkarıyor pano tesisatını kontrol etmenizde fayda görüyorum selamlar
 
Regülatör panoları dış ortam için uygun değildir panonun havalandırma panjurlarından giren nem ve gece-gündüz sıcaklık değişimleri içerideki sargılara zamanla zarar verecektir. Kapalı ve havalandırması olan yerler uygundur. Regülatör üreticileri ile irtibata geçin mesela Çetinkaya regülatör.
 
regulatörü sayaçtan önce koyarsam tedaş bu konuda sıkıntı çıkarır mı dersiniz ?
 
Sn.ademçelik,sayaçtan önce regülatör koymak,kaçak elektrik kullanmak demektir.Bilinçli eğitimli ve işinin ehli bir Tedaş görevlisinin böyle bir uygulamaya asla göz yummaması gerekir.Uygulamada sayaçtan önce bağlanmış yerler gördüm.Buraları kontrol eden görevliler ya cahil olduklarından yada başka nedenlerle imzayı atmış.Hala sayaç öncesi bağlanmış regülatörlerin devrede kalmasına aldırış etmeyenlerde varki buralar aynen devam ediyor.Böyle teknik adamlara yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden...
 
Arkadaşlar, iyi günler.. Yazım biraz uzun olacak, kusura bakmayın ama okursanız sevinirim.
Elektronik okuyorum, yazın taşındığımız evde, voltajların çok düşük olduğunu fark ettim. Klimalar vs.. devamlı devreye girip çıktığından, ışıklar devamlı pırpırlanıyordu. Kışa girdiğimizde voltajlar nispeten biraz daha düzeldi. Ama şu an gündüz saatlerinde voltaj yaklaşık 190 - 200 civarında. Ama bazı günler -hele akşam saatleri- öyle oluyor ki Voltaj 190'lara kadar düşüyor.. Örnek olarak, bir makaralı teybim var, eski biraz. İçinde bir fazlı A-Senkron motor var. Çaldığım müzik bir önceki evimde normal iken, bu taşındığım evde daha yavaş olarak çalıyor. Yani frekansımızın da düşük veya dalgalı olduğunu düşünüyorum. Geçen günü de şöyle birşey başıma geldi: Çalışma masamdaki lambam gözkırpmaya başladı. Ama bariz.. Hemen voltaj göstergesine baktım, ibre resmen dans ediyordu, birkaç saniye boyunca izledim ibrenin son hareketi 245 volt civarını gösterdi. Hemen elektrik idaresini aradım, siz evdeki elektornikleri bozmak için bir komplo mu yapıyorsunuz diye. Neyse oradan oraya fln bağladılar, en sonunda arıza kaydı verdim. Bilirkişiler akşam saatlerinde apartımana gelip keşif yaptılar. Üç fazı da ölçtüler 200, 203 ve 209 gibi rakamlar çıktı, ne yazık ki fazları kendi aralarında ölçtürmeyi unuttum, bir de frekansı. Bu voltajların böyle olması trafodan uzakta olduğumuz içinmiş, gerçi 250 çıkması nasıl bununla ilgili oluyorsa. E buraya da bir trafo lazım değil mi o halde? Şimdi bir servo regülatör düşünüyorum. Regülatör Çetinkaya marka. Şimdi sorularım şunlar. Regülatörü saatten sonra bağlayacağım, eğer saatten önce takılan bir regültör aldıysam bunun handikapı nedir? Veya saatten önce takılan bir regülatör çeşidi var mıdır? Bir de Çetinkaya ile ilgili düşünceleriniz neler? Ben2. el alacağım çünkü.. Cevaplarınızı şimdiden beklemeye başladım.. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,829
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst