Reaktif güç kontrol rolesi video

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
Merhaba,
araç teknik servis ve satış yeri sistemde dengesiz yükler mevcut ama kondansatör çok iyi seçilmiş
monofaze ve trifaze kond. mevcut
oranlar end% 7 cap%10
bu yayınlı sizin paylaşmak istedim, cihazda akan güçleri gerekli monofaze kond. değerlerini gibi değerleri online görebiliniyor.

http://www.youtube.com/watch?v=6yCKzKUgjvE
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
günerdr tense markası rekatif güç kontrol rolesi olarak daha yeni tanınmaya başlıyor. bu roleyı daha önce kullanmayanlardan biri olarak bu türden tanıtım vıdeoları ile rolenın avantaj ve dezavantajlarını gorme ve bunu ihtiyaca gore değerlendirme şansımız olacaktır. benzeri vıdeolarınızı beklıyorum.
 
bu videoyu da dün çektik harmonikli olan bir sistem tekstil yuvarlak örgü makinelerini çalışıyor. tüm makineler invertörlü olduğu için ileri seviyede harmonik var zaten gördüğünüz üzere cihazdaki harmonik ledi de yanıyor.

sistem harmonikli oldugu için kapasitife yönelik çalışıyor burada cihazdaki yüzdelik ayarlarını ind. bölgeye yönelterek cap bolgeden çektik yani ind%=%25 cap%=%4 yaptık bu ayarlardan sonra sayaçtan okunan değerler yaklaşık end %7 cap%9 olarak aldık bu tip harmonikli bir sistem için gayet uygun bir oran, bu sistemde harmonik filitreleri kullanmak gerek reaktif güç kontrol rolesinin düzeltebildiği sistem bu kadar olabiliyor. harmonik reaktörleri kullanıldıgında bu oranlar çok daha düşecektir.

http://www.youtube.com/watch?v=JvlzlKjFOJo&feature=related

bu tip yuvarlak örgü makinelerinin bulundugu tekstil atolyelerinde problemler çok var!!!
 
gunerdr arkadaşım.RGT-12 rölesinin minimum çalışma akımını bildirebilirmisiniz?
Şimdiden teşekkürler.
 
merhaba fahri bey,
öncelikle sorunuz için teşekkür ederim bir çok ilgili bu konu hakkında ilgilenmiyor ama çok muhim bir konu

RGT-12 rolesinin ar-ge si ile uğraşır iken bilhassa bu konu üzerinde durduk ve 24bit çözünürlükte bir ölçüm ile çok hassas ölçümler ile sistemi kontrol ettik. minumum akım ise 10Ma dir, yani rolede büyük akım trafosu bağlamak ile bir sıkıntı yok.
 
10 mA çok güzel bir rakam.Harmoniklerden etkilenme durumu ile ilgili veri varmı ve fiyatı hangi mertebelerde? Fiziki boyutları ne ?Teşekkür ederim.
 
http://www.gruparge.com/Reaktif/reaktif_tense_rgt_12.pdf

evet 10ma ve 24bit çözünürlük çok ciddi rakamlar bu tür bir ölçüm yapılmadıgı taktirde kontrolda sıkıntılar çıkabilir.
cihazın ölçüleri standart 144x144 fiyat 200-260 arasında
harmonikler ile de ilgili olarak harmonik ledi mevcut, sonucunda harmonikleri okuyabiliyoruz, sistemde harmonik olsa bile cihaz girilen End ve Cap % değerlerinde tutmaya çalışıyor sistemi,
AR-GE çalışmalarının sonuçlandığı, 12 kademe rolenin yanında 6 adet de hızlı tristör çıkışı ekledik tristör modullerinide kendi bünyemizde yaptıkki komple sistem fiyatlarında uçuk rakamlar çıkmasın diye, tristör kontrollü cihaz yakında piyasaya sunulacak.
Halen gruparge gurubunun üzerinde uğraş verdiği aktif komp.ve harmonik filitrede bitmeye yaklaştı.

Forum sayfasına bu konular ile ilgili bazı yazılar yazdım eğer reaktif güç kontrol roleleri hakkında ek özellikler veya bir fikri olan arkadaş var ise bizimle paylaşırsa sevinirim
bildiğiniz üzere bilgi paylaştıkça büyür ve Türkiyenin buna çok ihtiyacı var gruparge de zaten bunun için kuruldu ve bunun için hizmet vermektedir.
Güner Demir
 
Röleniz,işlem yaparken harmoniklerden etkilenmez,aynı zamanda analizör gibi çalışır ( 31. harmoni-
ğe kadar akım/gerilim ölçümü dahil ),enerji ölçümleri yapar,haberleşme ve 12 kademeden daha fazla kademe alabilir opsiyonları ile birlikte satışa sunulabilir ise,zannediyorum çok büyük bir ihtiyacı karşıla-
mış ve bizi bir sürü alet bağlama angaryasından kurtarmış olur.
 
Merhaba,
cihaz harmoniklerden etkilenmez ve harmonik olup olmadıgını gösterir ama harmonik seviyelerini gostermez
içerde tüm digital ve anolog filitreler yapılıp okuma sağlanmakta,
saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst