Reaktif Güç Kontrol Rölesi - Veri aktarımı

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Arkadaşlar, piyasada reaktif güç kontrol rölesiyle ölçülen değerleri pc ye aktaran veya bazı değerleri gsm'e sms olarak gönderen reaktif güç kontrol röleleri var mı,merakımdan soruyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektropan firması bu konuda çok iddalı bir role üretmiş kompanzasyon bölümünde var.
 
sms veri iletiminde oldukça maliyeti yüksek bir "veri aktarım" tercihidir. hatta tercih edilmemesi gereken bir seçimdir. eğer sim kart üzerinden veri aktarımı yapılacaksa doğru tercih gprs üzerinden data aktarımı olacaktır. şöyle bir örnek vereyim: günde 1 sms ile aktaracağınız veri maliyetine 2 dakikada bir (yani günde 720 katı fazla) veri göndermek aynı fiyata gelecektir. sadece uygun çözümü bulmak gerekli. elektropan firmasının cihazları için geliştirilmiş (hatta yerli olan tek çözüm) www.mysis.org danda ulaşabileceğiniz çözümler bahsettiğim gprs veri aktarımı üzerine kurulmuştur. konu ile ilgili bilgilere oradan ulaşabilirsiniz. (bilemiyorum burda site adresi ziktermek ne kadar doğru.)
 
elektropan firmasının üretmiş olduğu kompanzasyon röleleri çok harika! kesinlikle tavsiye ederim. Biz kullanıyoruz çok memnunuz!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst