Reaktif ceza habercisi

tekefe

Üye
Katılım
9 Ara 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bir çok küçük ve orta ölçekli işletmelerde reaktif cezalar süpriz olarak gelmekte bunların bir çoğu arızalar sonucu meydana gelmektedir. Sayacı aylık olarak okuyacak bir devre yapsak cezaya girdiğinde bize cep telefonuyla bilidirecek. Piyasada tecrübesi olan arkadaşlar bu devre nasıl ihtiyacımızı giderirmi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Aslında çok önemli bir konu fakat benimde bilgimde yok
Aylık normal tüketimi 300...500 tl arası olan bir işletmede röle arızasından dolayı bütün kontaktörlr devrede kalmış ve iki ay 3500+3700=7200 tl fatura çıkmış
e az para deil bence boşu boşuna
 
İşletmemizde aylık 1500000 kwh enerji tüketimimiz var. Buda bize yaklaşık 300000 tl ye mal oluyor. rakamlar değişiyor tabi verdiğim sadece bir örnek. Ama buna yakın rakamlarda elektrik tüketiyoruz. Bu zamana kadar hiç riski göze almadık kontrollerimiz tüketimlerdende gözüktüğü gibi çok sık oluyor tabi bu kaçınılmaz :D excelde bir programımız var saatlik değer kaydı yaptımız. Basit bir progaram farkı kombinasyon formüllerle bu işin takibini yapıyoruz, bu tip bir cezai uygulamaya girmemek için bir program varmı bilmiyorum ama yapılabilir bence mantıklı. Ama gerekli adam sayısı elimizde bulunmakta tabi personelinde çalışması gerekiyor canım her işi de programlara bırakırsak adamları netcez tasarruf yapalım diye gönderirler valla hepsini bizde bir yönetim kurumu başkanı var adam tam bir tasarruf canavarı basit bir örnek vereyim bir gün bize tekli florasan ampülün bile yarısını söndürebilirmiyiz diye mail attıgını biliyoruum anlayın artık birde bu tüketimlerele cezaya girersek topa koyar bizi. :D. Saygılar
 
sizin gibi işletmelerde kontrolör olduğu için sorun çıkma olasılığı az
 
Bizim arkadaş yaptığı bir devreyle sayaçları okuyabiliyor. Okuduğu değerleri mikroişlemci ile hesaplayarak eğer sınır aşılmış ise içindeki gsm modül ile belirlediğiniz kişinin cebine mesaj atıyor bunu yapsak herhalde 150 tl gibi bir maliyet çıkar gibi geliyor bize ama uygulanabilirliği nasıl onu öğrenmek istiyoruz.
 
kendiniz yapmak isterseniz,buna bir çözümüm yok,ama bu işi profösyönel olarak yapanlar var.Hatta hafızam yanılmıyorsa, turkcell bile bu işi yapıyor.
 
Mysis bu konuda çözüm üretmiş durumda. www.mysis.org web adresinden kendilerine ulaşabilir, Davut veya Evren bey'den bilgi alabilirsiniz.
 
Merhabalar,

Dahili GPRS modemli bir reaktif güç kontrol rölesi ile kompanzasyon, enerji analiz (akım-gerilim-harmonik-güçler-frekans-cosQ ) ve enerji tüketin bilgilerini (sayaç bilgilerini) bilgisayar veya cep telefonunuza mesaj olarak alabilirsiniz.

Klemsan'ın yeni Reaktif Güç Kontrol rölesi "REMO Q" için lütfen irtibata geçiniz.

14 kasım 2009 günü Bursa EMO (elektrik mühendisleri odası) da düzenlediğimiz tanıtım ve eğitim programımıza katılabilirsiniz.

Teşekkür ederiz.

Klemsan Elektrik ve Elektronik
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst